Buchty plněné jahodami a tvarohem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 0,3
      l sladká smetana
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • sůl
    • tuk
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • jahody
    • 100
      g cukr
    • vanilkový cukr
    • 200
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si kvásek z vlažné smetany (mléka) rozmícháme droždí a přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Mouku prosijeme, přidáme sůl, cukr, vykynutý kvásek a promícháme. Pak vmícháme žloutky, rozehřáté máslo a zbytek smetany. Propracujeme a necháme vykynout.
2
Lžící z těsta vykrajujeme kousky a děláme malé placičky, které plníme tvarohovou náplní a jahodou. Uzavřeme a vytvarujeme z nich menší buchty, které pomastíme, aby se neslepily. Necháme na pekáči kynout ještě 20 minut a pak v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
3
Při podávání můžeme zdobit šlehanými jahodami a šlehačkou.
4
Náplň: tvaroh smícháme s cukrem a vejci.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • haolza
    haolza |

    16. 6. 2014 14:13

    Postrádám množství toho tuku, (másla) jak je v postupu psáno

  • Simča S.
    Simča S. |

    30. 5. 2011 14:56

    Udělala jsem včera, jen v moj úpravě s rebarborou. Jde to taky, chuťově moc dobré. Už nevím, do čeho tu rebarboru cpát :-). Na buchty dělám kynuté těsto půl z hladké a půl polohrubé....

  • xxs
    xxs |

    7. 11. 2010 17:03

    měkký salám mě vážně pobavil ;-)