Buchty s ořechovou drobenkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 18 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka prosáté se špetkou soli
    • 50
      g cukr krupice (podle chuti)
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 50
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra kůra z dobře omytého citronu či pomeranče (nejlépe v biokvalitě)
    • švestková povidla nebo rozvařené čerstvé švestky na náplň
    • tuk na vymazání a potírání
  • Na drobenku:
    • 100
      g cukr krupice
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 50
      g mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smíchejte mouku se solí a cukrem. Uprostřed udělejte dolík, rozdrobte do něj droždí, vlijte mléko a máslo, vyklepněte vejce a nastrouhejte kůru. Vypracujte řidší těsto, povrch posypte trochou mouky a nechte na teplém místě kynout, až těsto zhruba zdvojnásobí objem. Lžičkou pak odebírejte kousky těsta, zabalujte do něj povidla a buchty vkládejte do tukem vymazané remosky. Každou buchtu potřete zvlášť tukem, aby se neslepily. Drobenkou z cukru, mouky a ořechů posypte buchty, přiklopte víkem a nechce péci, až jsou buchty hotové.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lulu
    lulu |

    19. 10. 2011 19:55

    dobry den, buchta mi prijde velice zajimava a rada bych ji vyzkousela, ale zajimalo by me kolik se tam dava toho drozdi, pze v ingrediencich o nem neni zminka..a taky jestli nahodou nepatri do ty drobenky nejaky tuk? prijde mi ze to nemuze drzet pohromade..dekuji ze odpoved