Ravioli plněné špenátem a tvarohem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 270
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 500
      g mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g tvaroh
    • 1
      ks bílek
    • 3
      ks rajčata
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme špenát a asi 2 minuty dusíme. Poté přidáme rozdrobený tvaroh, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Těsto vyválíme na tenký plát a rozkrojíme na dvě poloviny. Na jednu poklademe v menších odstupech kopečky nádivky. Těsto kolem nádivek potřeme rozšlehaným bílkem a přikryjem druhou polovinou plátu. Lehce přimáčkneme a skleničkou nebo formičkou vykrajujeme pirožky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, podusíme na zbytku oleje a podle chuti okořeníme. Podáváme k raviolám. Nakonec ravioli můžeme polít rozpuštěným máslem a posypat parmazánem.

Komentáře k receptu

  • Lin
    Lin |

    8. 10. 2011 09:33

    chybí mi údaj o tom, jaký tvaroh to je, ale asi tvrdý... :-!

  • Monika T
    Monika T |

    11. 8. 2009 18:33

    Veľmi nám chutilo :)