Housenka

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílá veka starší
    • 100
      g uzený sýr plátkový
    • 1
      ks hermelín
    • 150
      g šunka 100-150
    • 0,5
      kostka máslo čerstvé
    • 3
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Veku krájíme na 1,5 cm široké plátky, ale nedokrojíme do spodní kůrky. Máslo utřeme s česnekem a každý plátek veky jím potřeme, vložíme kousek tvrdého sýra, kousek šunky a hermelínu a potom veku zabalíme do alobalu a v horké troubě asi 20 minut zapečeme. Housenku rozbalíme, plátky dokrojíme a ještě teplé servírujeme třeba s vychlazeným okurkovým salátem ochuceným Mikyškou, solí a pepřem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • valdan
    valdan |

    27. 5. 2013 18:08

    Z baget jdou nejlepsi, za jedna. <:-)

  • sýr
    sýr |

    27. 5. 2013 13:32

    jsou dobrý i z rohlíků a zabalit se můžou dohromady

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    22. 10. 2011 20:06

    Dneska jsem udělala housenky s kečupem (na přání syna) místo másla a také dobrota ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 9. 2011 21:19

    ...recept nabízí mnoho možností, zdeňka mě navnadila s tou pomazánkou a jednu bagetu jsem udělal s pikantní sýrovou pomazánkou s česnekem místo toho česnekového másla.....výborné :-P :-D

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    25. 9. 2011 17:56

    Je to opravdu dobrota :-) dělala jsem taky z baget a ani je nechtěli rozkrájet,snědly se vcelku.Jen ten česnek nám tam neseděl,příště namažu jenom máslem nebo nějakou pomazánkou,ale jinak 1 :-*

  • MartikK
    MartikK |

    23. 9. 2011 14:14

    Výborné, všichni si doma moc pochutnávali. Dělalal jsem "minihousenky" z rohlíků. Do zářezů jsem na střídačku dávala šunku s uzeným sýrem a vysočinu s hermelínem. Prckovi jsem to pak nakrájela na jednohubky, my jsem to baštili pěkně vcelku. Dávám velkou jedničku.

  • Janaso
    Janaso |

    20. 9. 2011 10:17

    Příjemná změna.

  • Islapakova
    Islapakova |

    26. 3. 2011 18:06

    Připomínám pro neznalce - je to dobré a rychlé.

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    30. 1. 2010 09:09

    JJ, dělávám z bagety i veky, je to jedlé,používám místo alobalu pečící papír. Beget dělám každému jednu. Sní se to bez problémů.Už jsem to viděla i v prodejně - bufáči.

  • Majka
    Majka |

    10. 10. 2007 09:30

    Výborné. Sehnala jsem pouze bagetu, byly to dobré jednohubky k televizi.Dávám 1.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    1. 6. 2006 06:47

    Tak to mě opravdu moc těší..:o))

  • M. J.
    M. J. |

    31. 5. 2006 20:18

    Recept jsem vyzkousela a mel obrovsky uspech. Pracuji v mensi restauraci v Anglii a pote, co jsem sefovi predlozila "Housenku" k obedu byl jidlem tak nadseny, ze jsme ji zavedli. Prodava se skvele. Spokojenost velika! Dekuji za tento bajecny recept.