• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Kokosový krémeš
    Napište svůj komentář k receptu

    Kokosový krémeš

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kokosový krémeš
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hladká mouka
      • 100
        g tuk
      • 100
        g moučkový cukr
      • 1
        ks vejce
      • 1
        lžíce kakao
      • 1
        lžička prášek do pečiva
    • Náplň
      • 6
        ks vejce
      • 200
        g moučkový cukr
      • 250
        g kokos
    • Krém
      • 1,50
        dl mléko
      • 3
        lžíce hrubá mouka
      • 1
        ks máslo
      • 100
        g moučkový cukr
      • 1
        balení vanilkový cukr
      • 1
        ks čokoláda

    Postup přípravy receptu

    1
    Smícháme mouku, tuk, práškový cukr, vejce, kakao, prášek do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Na těsto natřeme náplň, přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta, propícháme vidličkou a upečeme. Na vychladlý krémeš natřeme krém a posypeme strouhanou čokoládou.
    2
    Náplň: bílky s cukrem vyšleháme nad parou, přidáme kokos a promícháme.
    3
    Krém: v mléce rozmícháme mouku, žloutky a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo, práškový a vanilkový cukr.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jablkový krémeš

    Jablkový krémeš

    Krémeš od neterky

    Krémeš od neterky

    Jogurtový krémeš s piškoty

    Jogurtový krémeš s piškoty

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • madzia
      madzia | 18. 4. 2014 16:46

      No, recept jsem vyzkoušela, ale moc mi nechutnal a chutně ani nevypadal :-$

    • Julka
      Julka | 10. 10. 2011 13:54

      Kolac som vyskusala a urobila. Bohuzial, presne ako je uz tu spomenute, kolac je velmi suchy a hnede cesto vobec nezmekne ani po noci v chladnicke. Vyzera krasne, ale ocakavala som od neho nieco viac "jedle".

    • Týna
      Týna | 13. 11. 2010 16:28

      Dobrý den, dlouho jsem se odhodlávala k tomuto receptu, dneska jsem to zkusila. Začala jsem tím pro mne nejsložitějším - šleháním sněhu nad parou. Přestože jsem po internetu sháněla různé rady, jak dlouho se má šlehat (okolo 20 minut) a jak to poznám, že je sníh našlehaný, nepovedlo se mi to! Jsem velice zklamaná, nevím, jak vypadá našlehaný sníh, mně se začal odlepovat od krajů kastrolu už po sedmi minutách šlehání, tak jsem šlehala ještě dále, sníh nebyl lesklý, spíš mi přišel jak kdyby hrudkovitý, po 15 minutách jsem odstavila sníh a přidala 200 g kokosu - a to už se s tím nedalo dělat vůbec nic. Vmíchávala jsem vařečkou, nespojilo se tu, zkusila jsem šlehačem, to už vůbec ne. Získala jsem drobivou hmotu, která nejde spojit, tak jsem vzala plech, vyložila pečicím papírem a dala do trouby sušit - nevím, jestli to vůbec bude k dalšímu využití.... Jsem z toho velmi smutná a myslím, že mne to důkladně odradilo od přípravy všech moučníků s vařeným sněhem. Najde se někdo, kdo "polopaticky" krok za krokem vysvětlí?? Nebo mi holt tyto moučníky navždy souzeny nebudou.....

    • Táňa K.
      Táňa K. | 12. 2. 2009 18:15

      Tak jsem krémeš včera upekla a dnes jsme ho nakrojili. Dle předpokladu se placka na kokosu při pečení trochu vydula, ale to tyhle vyvalované placky s kypřícím práškem dělají rády, i když těsto před pečením propícháte. Přemohla jsem svou netrpělivost se šleháním sněhu nad parou :-) a povedlo se, všechno pěkně drží. Jediné, co bych mohla vytknout, je to, že i po rozležení je kakaové těsto tvrdé. Trochu jsem si myslela, že se to stane, proto příště opravdu zkusím dát krém rovnou na upečenou náplň a přikryju to druhou samostatně upečenou plackou, jak jsem zmiňovala ve svém předchozím komentáři, aby vlhkost z krému prostoupila do náplně i do horní placky. Nebo po upečení moučníku potřu vrchní placku před nanesením krému nějakou tekutinou (rumem, kávou), aby to dobře navlhlo a pěkně změklo. Jinak chuťově je krémeš lahodný a na řezu velmi hezky vypadá.

    • Táňa K.
      Táňa K. | 10. 2. 2009 20:34

      Děkuji za radu, Terezko, už jsem bez obav.:-) Recept vyzkouším a podělím se o zážitek.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 2. 2009 20:13

      Tánička, cesto sa od náplne neodlepuje, ten rožtek na tom kúsku vľavo sa nadvihol pri krájaní :))) Bieka nestačí ušľhať bez pary, nebudú pevne držať s kokosom, ale uľahčíte si prácu tak, že vyšľaháte bielky klasicky a nad paru dáte vyšľahať, kým nebude pena dostatočne teplá a vyšľahaná. Kľudne koláč upečte podľa popisu, nič nepečte zvlášť, uvidíte, že sa podarí :)))

    • Táňa K.
      Táňa K. | 10. 2. 2009 19:45

      Terezko, ráda bych vyzkoušela tento recept, ale chci se nejprve zeptat, zda je nutné bílky s cukrem do náplně šlehat nad parou, nebo by stačilo jen klasicky ušlehat sníh bez tepelného zpracování. A podle obrázku soudím, že se těsto při pečení trochu nafoukne a od náplně odlepí. Nemáte tu zkušenost, že by se upekla nejprve jedna placka s náplní, ta se pak potřela krémem a nakonec přilepila druhá samostatně upečená placka, jak se to dělá například u Královských stoletých řezů? Děkuji za odpověď.

    • recepty 73
      recepty 73 | 6. 2. 2009 13:36

      Tohle je zajímavé.Zakládáme a určitě někdy zkusíme.

    • Věra
      Věra | 15. 11. 2006 10:14

      Barborko jsi lepš,í já mám dole jen 1 kilo, ti ale teda moc zááááávidím :-)) Připadá mi, že když si přečtu tento krémeš, tak zase to kilo naberu :-((

    • Barbora Polakova
      Barbora Polakova | 14. 11. 2006 23:05

      Vieri,nejsi sama uz 4 dni bastim psenicu tiez, vazne je celkom dobra ja som ju mala dnes s tuniakom uz mam 3 kilecka dole.

    • Věra
      Věra | 14. 11. 2006 08:27

      Terezko, ale ta pšenka je taky dobroučká, udělala jsem si ji s cibulkou a houbami, česnekem, majoránkou a je to ňamka....dávám si to s cuketovým zelím a připravuji se váhově na vánoce a přitom hltám vánoční recepty .. Děkuji za mailik :-))

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 07:21

      Zdenka, žĺtky idú tak ako povedala Vierka, do krému. Vierka, pšenička vám prospeje a podom si dáte nejaký mls :)))

    • Věra
      Věra | 13. 11. 2006 14:01

      Zdeno žloutky se vmíchají do krému já si to čtu už po pátééééé to jako k tééé méééé pšenici :-))

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 13. 11. 2006 13:55

      Co s těmi žloutky?Zamíchat je do našlehaného sněhu?

    • Věra
      Věra | 13. 11. 2006 13:44

      Teda Terezko... a já teď baštím pšenici a vy takovou dobrotu tady , tak si to dávám do pořadníku a zatím si to budu číst mám pak pocit jako bych to jedla :-))

    • Airan
      Airan | 13. 11. 2006 13:38

      Recept vypada dobre, kremese mam moc rada. Tery, chtela bych se zeptat, na Slovensko se delaji takove obycejne kremese s krupise, nekde jsem mela recept ale ztratila jsem ho. Pani, co mi davala povidala. ze se to kdysy delalo na vesnici ze setrneho duvodu. a ze to ma od sve babicky. Budu rada jestli neco takoveho znas - vim, ze u nas vsem chutnalo, bylo malo tucne.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 13. 11. 2006 10:18

      Hm, tak to bude určitě dobré, dávám do oblíbených. Hi,hi - tady vše prošlo, nemám žádnou otázku...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bábovka bez vajec

    Bábovka bez vajec

    Ořechové řezy s medovou krustou

    Ořechové řezy s medovou krustou

    Tuňáková pomazánka II.

    Tuňáková pomazánka II.

    Prdelky

    Prdelky

    Velikonoční jidáše

    Velikonoční jidáše

    Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

    Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

    Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

    Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

    Segedín s knedlíkem po našem

    Segedín s knedlíkem po našem

    Hovězí líčka na houbách

    Hovězí líčka na houbách

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    101
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    26
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Kokosový koláč
    Kokosový koláč
    Kokosový koláč s pudinkem
    Kokosový koláč s pudinkem
    Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
    Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
    Kokosový nepečený dort
    Kokosový nepečený dort
    Kokosový nepečený dort s marmeládou / džemem
    Kokosový nepečený dort s marmeládou /…
    Kokosový piškot - korpus
    Kokosový piškot - korpus
    • Recepty.cz
    • Kokosový krémeš
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí