Smaženky s calvadosem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 100
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 3
      lžíce calvados
    • skořice - mletá
    • 2
      ks jablka
    • 60
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na 1 cm tlustá kolečka. Rovnoměrně zakapejte lžící alkoholu. Mouku prosejte se solí a skořicí, potom vmíchejte žloutky rozšlehané s mlékem a zbytkem alkoholu.
2
Dotuha ušlehejte bílky a sníh zlehka zapracujte do těsta. Pokud je to zapotřebí, přidejte trochu mléka. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Jablka namáčejte v těstě a zprudka smažte z obou stran. Odkládejte na papírové ubrousky a ihned podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.