• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Skvělá italská pizza
    Napište svůj komentář k receptu

    Skvělá italská pizza

    autor: baazik
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 19
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Skvělá italská pizza
    Skvělá italská pizza
    Skvělá italská pizza
    Skvělá italská pizza
    Skvělá italská pizza
    Skvělá italská pizza
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
    • Přísady
      • šunka
      • rajčata
      • paprika dle chuti
      • tvrdý sýr (dobrý je eidam 40%)
      • mozzarella pro gurmány
      • kukuřice nebo ananas
    • Omáčka
      • cibule
      • rajčata
      • česnek
      • oregáno
      • cukr
    • Těsto
      • sůl
      • olivový olej
      • voda
      • hladká mouka
      • droždí
      • cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale doporučuju víc než míň), přidáme lžičku cukru, lžičku soli, lžíci olivového oleje, kvasnice (na 1/4 kg mouky polovinu kostičky droždí) a postupně přidáváme vodu. Musíme vytvořit těsto tak akorát - málo vody způsobí, že těsto nebude držet pohromadě, moc vody zase, že se těsto bude lepit, to nechceme. Pokud to přeženete s vodou, přidejte mouku. Hnětejte těsto dokud se nepřestane lepit. Přikryjte a dejte do tepla. Asi po půl hodině těsto znovu prohněte a dejte další půl hodiny kynout (je velmi důležité, aby bylo správně nakynuté - musí být jemné a nadýchané), to už by mělo být těsto ideální. Pizzu tvarujte na (nejlépe) dřevěném povrchu posypaném moukou.

    RADA: Jak na domácí pizzu?

    2
    Mezitím, co bude těsto kynout, si připravíme omáčku. Rajčata nechte namočená v horké vodě, pak je oloupejte a nakrájejte na malé dílky. Cibuli taktéž nasekejte na malé kostičky a na oleji ji osmahněte do zlatova v hluboké pánvi. Přidejte rajčata, oregáno, česnek podle chuti a míchejte, dokud se rajčata nerozvaří. Pak je omáčka hotová.

    RADA: Jak udělat domácí kečup?

    3
    A teď se pustíme do zdobení. Nechte troubu nahřát na 220 - 230 stupňů. Vytvarujte těsto do tvaru pizzy (udělejte ji HODNĚ tenkou, jen okraje dvakrát tlustší než obsah) a lehce je potřete olivovým olejem a následně omáčkou. Pak už je fantazie na vás - jen se mi trochu osvědčilo posypat sýrem až po polovině pečení, to úplně stačí. Pizzu dejte do vyhřáté trouby a nechte péct. Trvá to asi 10 - 15 minut, ale poznáte to podle okrajů - když už jsou do zlatova udělané, pizza by měla být hotová.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Italská pizza

    Italská pizza

    Skvělá bábovka

    Skvělá bábovka

    Italská omáčka

    Italská omáčka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Mirka
      Mirka | 22. 3. 2015 19:26

      Ale Nika, :-D Zajed se podivat nejdriv treba do Rima ...a zmenis ihned svuj mylny nazor, smich! Italska pizza nemusi byt jen tenoucka, je ruzna. http://www.eatingeuropetours.com/rome/best-food-in-rome/ A nebo nakoukni sem do te nabidky italske pizzerky ..."Tutta Bella Neapolitan Pizzeria" http://www.yelp.com/biz_photos/tutta-bella-neapolitan-pizzeria-crossroads-bellevue-2?select=6rwFXO4xOTDW7gJk2L452w#B0wwunXgbun48mjyKn249g

    • Mirka
      Mirka | 22. 3. 2015 18:27

      Nika, tys tech pizzi asi zatim nikde moc nepojedla, ze ne? 8-) ;-) :-( Pizzi existuje hrozne moc druhu, tenke tluste, sladke ...a o vsech se kupodivu rika, ze maji sve koreny v Italii. Ja osobne miluju uplne vsechny druhy, take ty sladoucke "nutelacky", ale ty az po jidle, namisto dezertu. Mam rada celo-tenke a krupave pizzy, zrovna tak i ty tenke, ale s pekne nafouknutym okrajem (ty puff okraje jsou vynikajici chuti). Jsou vetsinou pecene pri vysokanske teplote v brick ovenu a jsou hotove behem 1 minuty, no to je proste opravdova pizza pro me . Ale mam rada i ty tluste, chicagske, ktere se pecou v hlubokych kulatych formach, na testo se nejdriv nasklada pekne nahusto syr, tak ze prekryva jeden platek druhy, (kvalitnim silnejsim, platkovym syrem je to podlozeno, ne zadnym umelakem, ktery se prodava do hamburgeru, to je jen imitace a nema to nic spolecneho se syrem). Do techto pizzi se pouziva ...gruyere, provolone, colby, fresh mozzarella, monterey jack, nekdo ma rad nivu, nebo gorgonzolu, parmigiano-reggiano, atd., to zalezi na zakaznikovi co si vsechno vybere, nekdo tam chce mit i zrajici syry. Pak na ten syr teprve prijde moc dobre ochucena pizza omacka, pak ruzne dobre salamky, sunky, prosciutto, klobasy, nebo BBQ kureci maso, pastrami, houby, cibule, olivy, ci paprika, rajcata, pak se to zasype dobrym strouh. syrem, jaky si kdo preje, na to jde dalsi vrstva omacky a dalsi vrstva klobas, nebo cehokoliv a konci to peknou vrstvickou strouhaneho syra. Je to kaloricka bomba ale s tim musi dotycny uz pocitat. Tato pizza se pece kolem 25 -30 minut, protoze je tam tech ingredienci na sobe skutecne hodne ....ale ten vysledek! To neni zadna buchta, jak si cesi predstavuji ...tam se prolinaji vsechny dobre chute, ten nejspodnejsi syr se spolu s tema vsema stavama, ktere vytekaji ze vseho mozneho krasne zapece do toho testa na spodu ...no jedna basen. Jen si musite najit tu spravnou pizzerku, protoze ne kazdy umi udelat tak dobrou pizzu. Ja uz to mam trochu obslaple. :-)) Nekterym lidem chutna vylozene tenoucka pizza, ale mozna ze jen proto, ze nikdy jinsi pizzu ani neochutnali. 8-) https://www.youtube.com/watch?v=-84zTwumB84 Making Margherita Pizza in Bricktown NJ http://amazingribs.com/recipes/pizza_and_flatbreads_on_the_grill/different_pizza_styles.html

    • ScoutX
      ScoutX | 18. 11. 2014 11:45

      to je právě ten problém, že pravá italská pizza je v podstatě buchta a ne to co u nás dostanete v pizzeriích, protože to lidem víc chutná jak to křupe.

    • Jahoda
      Jahoda | 16. 3. 2014 20:50

      Je to napsané v textu (receptu) :-)

    • Alena
      Alena | 9. 8. 2013 17:38

      Nevím jak vy, ale já tam nemám kolik gramů nebo kusů tam má být,to bych od oka nezvládla :-S

    • Nika
      Nika | 16. 6. 2013 13:58

      Může chutnat dobře, ale promiňte mi.... italská pizza má být tenoučká. Tomuto my říkáme buchta a ne pizza.

    • Mira
      Mira | 4. 3. 2013 17:38

      Nejlepsi je davat po upeceni na pizzu Parmazan , kdyz nenete parmazan tak dejte nastrouhanou Gran Moravii super ;-)

    • Petr
      Petr | 21. 11. 2012 22:13

      Heureeeeeeeeeeeeeeekaaaaaaaaaaaaa ty vole :-D na teplym podklade se syr rozpousti,hmmmmm.Mela byste napsat Encyklopedii :-D :-))

    • Petr
      Petr | 21. 11. 2012 22:11

      Cesky kreten muze napsat ze italska pizza a nakonci surovin ma napsanou Eidam 40%.Tohle kdyby Ital slysel,tak se mu vysmeje do ksichtu a vymaluje mu tou pizzou obyvak na barevno.Kdyz tvrdej syr na pizzu tak aspon cheddar nebo parmezan. :-D

    • mila
      mila | 4. 6. 2012 11:16

      Zatím jsem nezkoušela, vypadá to dobře. Dobrý návrh s tím sýrem, sama jsem v Itálii pizzu neochutnala, ale známí si ji dávali a říkali, že sýr tam sypali až po upečení. Zkusila jsem to a on se opravdu na horké pizze rozpustí. :-)

    • baazik
      baazik | 29. 2. 2012 06:52

      teď už vím taky :D

    • Lucka
      Lucka | 22. 1. 2012 09:21

      eidam atd..? sorry, to není italský

    • xD
      xD | 25. 9. 2011 11:25

      lol trapasek :-$

    • Petr jedlik
      Petr jedlik | 4. 4. 2011 14:48

      No tak tohle je nejhnusnejsi Pizza kterou sem kdy jedl

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
    Pokrmy Chuťovky Pizza a langoše Z mouky/obilovin Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Kukuřice Mozzarella Olivový olej Oregáno Paprika Rajčata Sůl Šunka Tvrdý sýr Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pizza – Langoše

    Pizza – Langoše

    Celerová pomazánka na chlebíčky

    Celerová pomazánka na chlebíčky

    Slavnostní špenátová roláda s lososem

    Slavnostní špenátová roláda s lososem

    Pizza těsto - rychlé a tenké

    Pizza těsto - rychlé a tenké

    Jarní ředkvičková pochoutka

    Jarní ředkvičková pochoutka

    Tvarohové koblihy II.

    Tvarohové koblihy II.

    Velikonoční oříškový dort

    Velikonoční oříškový dort

    Rizoto s vepřovou konzervou

    Rizoto s vepřovou konzervou

    Křenové závitky v rosolu (aspiku)

    Křenové závitky v rosolu (aspiku)

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    37
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    31
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    29
    Míša řezy
    Míša řezy
    27
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Malakov dort - starý recept po prababičce
    Malakov dort - starý…

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz 11 nejlepších filmů s vánoční atmosférou!

    11 nejlepších filmů s vánoční atmosférou!

    Dáma.cz Jak zhubnout povánoční kila: Odbornice radí odlehčený jídelníček na leden

    Jak zhubnout povánoční kila: Odbornice radí odlehčený jídelníček na leden

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Podvody ministryně Schillerové: Z finanční pomoci ekonomice stát uvolnil jen zlomek

    Podvody ministryně Schillerové: Z finanční pomoci ekonomice stát uvolnil jen zlomek

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Skrytý banánový koláč
    Skrytý banánový koláč
    Skřivánci na niti
    Skřivánci na niti
    Skvělá bábovka
    Skvělá bábovka
    Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet
    Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…
    Skvělá marináda na maso
    Skvělá marináda na maso
    Skvělá omáčka na špagety
    Skvělá omáčka na špagety
    • Recepty.cz
    • Skvělá italská pizza
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí