Sýrové smaženky se žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bazalka 1/2 svazku
    • petrželka 1/2 svazku
    • 250
      g ementál
    • 4
      lžíce máslo
    • pepř mletý
    • 150
      g žampiony
    • sůl
    • 8
      plátek toastový chléb

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opereme petrželku s bazalkou a velmi jemně je osušíme. Jednu snítku bazalky odložíme stranou na ozdobu. Zbytek bylinek otrháme a jemně nasekáme. Na jemném struhadle nastrouháme sýr. Utřeme jej se dvěma lžícemi měkkého másla, bylinkami a pikantně ochutíme solí a pepřem. Oloupeme žampiony a hrubě je nastrouháme. V pánvi rozpustíme 1 lžící másla a houby na něm vydusíme.
2
Když se odpaří všechna voda, žampiony osolíme a opepříme. Krajíčky toastového chleba diagonálně rozpůlíme. Na ně rozdělíme připravené žampiony a potřeme sýrovou masou. Toasty dozlatova opečeme na másle nabo je vyrovnáme na plech a dáme rozpéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 °C. Ihned ještě horké podáváme ozdobené lístky bazalky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavla Bergerová
    Pavla Bergerová |

    26. 4. 2007 07:16

    Výborná večeře, jednoduchá a když zůstane tak ještě má manžel dobrou snídani do práce.