• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Sýrové prasečí čumáčky
    Napište svůj komentář k receptu

    Sýrové prasečí čumáčky

    autor: Simča S.
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Sýrové prasečí čumáčky
    Sýrové prasečí čumáčky
    Sýrové prasečí čumáčky
    Sýrové prasečí čumáčky
    Sýrové prasečí čumáčky
    Sýrové prasečí čumáčky
    Sýrové prasečí čumáčky
    Sýrové prasečí čumáčky
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • těsto
      • 300
        g polohrubá mouka
      • 100
        g tavený sýr bez příchutě
      • 250
        g tuk máslo, Hera, Stella a pod.
    • na náplň
      • 100
        g tavený sýr
      • 100
        g tvrdý sýr např. Eidam
      • 100
        g uzené maso nebo uzenina
      • 1
        ks pórek
      • 1
        ks vejce
      • 2
        lžíce mléko
    • na dokončení
      • 5
        ks černé olivy

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience na těsto smícháme a propracujeme do vláčné konzistence. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet v lednici.
    2
    Mezi tím si nachystáme náplň: Nastrouháme tvrdý sýr, přisypeme najemno nakrájené maso (nebo uzeninu) a na tenulinké kroužky nakrájený pórek nebo cibulku. Do hrnku rozklepneme vajíčko, vidličkou prošleháme a přidáme 2 lžíce mléka. Zhruba 3/4 této hmoty přilejeme k směsi sýrů, masa a zeleniny, zbylou 1/4 závěrem použijeme na potření hotových čumáčků. Přidáme tavený sýr, můžeme lehce opepřit a dobře umícháme. Solit většinou není třeby, sýry jsou dost slané. (Samozřejmě směs můžeme ochutnat a podle chuti případně přisolíme).
    3
    Těsto vyndáme z lednice, rozválíme cca 2 - 3 mm silně (buď mezi foliemi, nebo můžeme podsypávt moukou) a připravíme si formičky. Vykrájíme stejný počet koleček velkých, středních a malých, do malých koleček vypíchneme picím brčkem dva otvory (nozdry) kousek pod polovinou.
    4
    Potom potřeme střední kolečka vajíčkem a na každé kolečko střední položíme kolečko malé s otvory. Nedáváme ho na střed, ale naopak ke spodnímu okraji. Na každé velké kolečko dáme malou neplnou lžičku připravené náplně a na tuto položíme střední kolečko s přilepeným malým. Střední kolečko opatrně přitiskneme okolo náplně, aby nevytekla. Ze zbytku těsta vyválíme proužek a šikmo (cik - cak) z něho krájíme trojúhelníčky které vždy dva přilepíme na hlavičku jako uši. Je pěkné špičku přehnout. Jako oči vložíme malé kousky černé olivy. Já jsem ji neměla, dělala jsem tečky potr. barvou po upečení.
    5
    Čumáčky poklademe na pečící papír, ještě je povrchu potřeme vajíčkem a dáme péci do trouby vyhřáté na cca 150 °C do růžova. Z tohoto množství jsem měla cca 70 čuníků (záleží, jak velké formičky použijete).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Prasečí uši

    Prasečí uši

    Prasečí brambory

    Prasečí brambory

    Sýrové tyčinky

    Sýrové tyčinky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lalinka
      Lalinka | 11. 2. 2013 15:24

      Teplý teda žádná sláva,... snad až to vystydne, tak to bude lepší :-)

    • Emik
      Emik | 6. 12. 2012 22:08

      Jen technicka - prasatka nemaji cumacky, ale rypacky :-P

    • Krinďa
      Krinďa | 27. 3. 2012 13:09

      Pracné, ale stojí to za to

    • nnln | 12. 6. 2011 22:40

      tak i na čumáčky už došlo:) nešel mi ale net, tak jsem dělala po paměti a ne vše jsem si pamatovala.. těsto jsem dělala podle babiččina receptu na sýrové tyčinky, bylo hodně podobné, ale ze strouhaného tvrdého sýra. zapomněla jsem upéct uši, tak jsem je krájela až z upečeného kolečka, drobilo se, ale šlo to. a nepekla jsem i s náplní, ale jen samotná kolečka a plnila je až upečené. místo pórku jsem dala jemně nakrájenou červenou papriku. bez toho receptu to prostě byl trochu boj, ale čuníci byli výborní a už samo nejsou:)) pár čuníků jsem jen vykrojovala vykrajovátkem na linecké. tak stačilo jen namazat a nalepit oko. ńebyli tak zajímaví, ale rychlí a stejně dobří ;-)

    • nnln | 26. 5. 2011 15:52

      Díky! chystáme oslavu, tak tohle bude určitě příjemná slaná změna oproti obvyklým chipsům.. a navíc veselá:) díky, nelka

    • Simča S.
      Simča S. | 26. 5. 2011 15:26

      nnin - naprosto nejlepší jsou TEPLÉ hned z plechu.... Když mi má přijít návštěvy, tak si to nachystám na plech, šoupnu to do špajzu a až lidi přijdou, tak to lupnu do trouby a za cca 12 minut podávám. Přeji dobrou chuť...

    • nnln | 26. 5. 2011 15:14

      Simčo, prosím, je lepší čuníky jíst čerstvé, nebo je lepší udělat je dopředu a nechat rozležet? díky!

    • Simča S.
      Simča S. | 24. 5. 2011 22:38

      Tak tento recept vznikl ze kombinace našeho ridinného receptu (ale pekli jsme vždy jen plněná kolečka) a nápadu z posledního čísla časopisu Knihovnička RECEPTY, kde je ve tvaru prasečího čumáčku pečený chleba....

    • Máša
      Máša | 24. 5. 2011 21:13

      Někde jsem takové rypáčky viděla tady v receptech nasladko. Ale nepopírám dobrý nápad udělat naslano.

    • nnln | 24. 5. 2011 14:38

      ti jsou skvělí! k sežrání :-* simčo, kam na ty nápady chodíš?? myslím, že na první oslavě se vyzkouší:)

    • Ladia
      Ladia | 24. 5. 2011 12:24

      Chro, chro, to je super nápad! <3

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
    Chuťovky Ze sýra Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Mléko Polohrubá mouka Pórek Tavený sýr Tuk Tvrdý sýr Uzené maso Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krevety s pikantní omáčkou

    Krevety s pikantní omáčkou

    Ďábelské toasty - směs

    Ďábelské toasty - směs

    Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

    Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

    Mňam kuskus rychlovka

    Mňam kuskus rychlovka

    Zatloukané řízky

    Zatloukané řízky

    Autíčka k snídani

    Autíčka k snídani

    Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

    Lehký těstovinový salát s cherry…

    Arašídové sušenky

    Arašídové sušenky

    Fazolová polévka s domácími flíčky

    Fazolová polévka s domácími flíčky

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    26
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    25
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Písničkář Xindl X: Konec kariéry v Česku?

    Písničkář Xindl X: Konec kariéry v Česku?

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Sýrové nugetky s brokolicí
    Sýrové nugetky s brokolicí
    Sýrové pečivo
    Sýrové pečivo
    Sýrové polštářky
    Sýrové polštářky
    Sýrové rohlíčky s česnekem
    Sýrové rohlíčky s česnekem
    Sýrové rohlíky II.
    Sýrové rohlíky II.
    Sýrové smaženky se žampiony
    Sýrové smaženky se žampiony
    • Recepty.cz
    • Sýrové prasečí čumáčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí