Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      ks červené zelí
    • 150
      g růžičková kapusta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • olivový olej
    • 1
      lžíce med
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 150
      g slanina libovější
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 4
      plátek vánočka zbylé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí pokrájejte na proužky a růžičky kapusty přepulte. Vše nasypte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte asi 15 minut.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí pizzu!

2
Mezitím slaninu nakrájejte na proužky a orestujte dokřupava, slaninu vyjměte děrovanou naběračkou, tuk nevylévejte. Nasucho orestujte hrstku ořechů.
3
Med prošlehejte s citronovou šťávou a zakapejte zelí s kapustou, které rozdělte na talíře. Přidejte slaninu a ořechy, posypte pažitkou.

RADA: VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec!

4
Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte s mlékem. Osolte a opepřete. Ve vejci obalte plátky vánočky a usmažte je v pánvi s výpekem po slanině. Smaženky podávejte se zelím.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.