• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Pařížský dort
    Napište svůj komentář k receptu

    Pařížský dort

    autor: helena papežíková
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 30
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pařížský dort
    Pařížský dort
    Pařížský dort
    Pařížský dort
    Pařížský dort
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 4
        ks vejce
      • 4
        lžíce cukr krystal
      • 3
        lžíce hrubá mouka
      • 3
        lžíce kakao
    • Pařížská šlehačka
      • 0,50
        l šlehačka
      • 2
        lžíce cukr krystal
      • 1
        lžíce kakao
      • 50
        g čokoláda na posypání

    Postup přípravy receptu

    1
    Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem.
    2
    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme.
    3
    Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
    4
    Je to rychlý a u nás velmi oblíbený dort, který nikdy nevydrží do druhého dne.
    5
    Příprava pařížské šlehačky: večer vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty povaříme. Po vychladnutí vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme do tuha.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pařížský dort - Harlekýn

    Pařížský dort - Harlekýn

    Pařížský dort Eli

    Pařížský dort Eli

    Falešný pařížský dort

    Falešný pařížský dort

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Doris1 | 25. 9. 2016 11:18

      Super!!!, dávám 1, opakovaně zaručený úspěch. Po nanesení krému nechám chvíli odstát při pokojové teplotě, pak teprve dám vychladit do lednice. Tím zaručím vláčnost korpusu a lepší prolnutí chutí.

    • vsfz
      vsfz | 17. 2. 2015 15:30

      33%smetana

    • Petra
      Petra | 20. 10. 2013 20:20

      Povede dnes jsem ho dělala a dobrý

    • Jana
      Jana | 18. 1. 2013 18:31

      Na kolik a jak dlouho se má korpus péct? Díky

    • oriro
      oriro | 5. 4. 2012 22:36

      ...no to jsem se chtel taky zeptat. Ale asi takove 2-3hodiny nebo spis 2-3 dny? :-\

    • nnln | 5. 3. 2012 22:38

      Povede, Korpus akorát nebude tak vysoký.

    • ŠKORNÍKOVÁ | 5. 3. 2012 20:52

      Chci se zeptat jestli se i bez kypřícího prášku povede?Děkuji. :-\

    • Lucie Dulíková
      Lucie Dulíková | 4. 3. 2012 20:20

      pravý pařížský dort, správná velikost korpusu, správný poměr jak kakaa, tak šlehačky, výtečný,... Komu vadí nízký korpus, ať si dá navíc prášek do pečiva (ale potom nemůže počítat s názvem pařížský dort) a komu šlehač neušlehá obyčejnou šlehačku, ať přidá ztužovač šlehačky. Báječný pravý paříž. Jen se po něm zaprášílo, vřele doporučuji! Přidávám foto

    • totilla
      totilla | 17. 11. 2011 17:59

      celkem dobrý

    • tortilla
      tortilla | 17. 11. 2011 17:57

      bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =-O =-O

    • hohoho
      hohoho | 17. 11. 2011 17:55

      eště jednou fujky :-$ :-$

    • hohoho
      hohoho | 17. 11. 2011 17:53

      fujky :-$

    • of course
      of course | 17. 11. 2011 14:54

      ofc smetana ke slehani :-D

    • a
      a | 16. 11. 2011 19:07

      má to být obyčejná šlehačka nebo smetana ke šlehání??? děkuji předem za odpověd

    • lucka
      lucka | 31. 8. 2011 10:47

      dost se to jako posralo :-X

    • kaciska88
      kaciska88 | 5. 8. 2011 17:05

      No tak já měla korpus jen asi 2 cm vysoký, musela jsem dělat ještě jednu dávku a přidat prášek do pečiva... :-(

    • míša
      míša | 17. 7. 2011 17:32

      takže se tam prášek do pečiva nedává?A sníh a zbytek se mýchá v jednom?

    • recepty73
      recepty73 | 3. 1. 2011 18:38

      Korpus byl celkem vysoký,tak jsem ho prokrojil a naplnil i uvnitř.Čokoládou jsem už nezdobil,byl fajn :-)

    • Anonym
      Anonym | 24. 11. 2007 18:48

      come

    • lucí
      lucí | 24. 11. 2007 13:35

      Tendle recept je fakt moc skvělej takže vřele doporučuju :D

    • Michal nevřala
      Michal nevřala | 18. 9. 2007 13:39

      Přidejte ještě trochu čokolády když vaříte tu šlehačku z cukrem. Výsledek je lepší a potom se to vše bude jmenovat Těžký pařížský dort.

    • Pavlína Kratochvílová
      Pavlína Kratochvílová | 17. 8. 2007 13:57

      Bylo to opravdu super. Vařila jsem ho mamce na její narozeniny a moc jí chutnal.Mně chutnal taky.Moc vynikající recept.

    • Di
      Di | 5. 3. 2007 14:05

      Marsi, já sice do piškotů škrobovou moučku nedávám, zato dávám hodně mouky i cukru, ale všechny předpisy na piškotové moučníky, které jsou například v sešitech Katka apod. šrobovou moučku obsahují. Zatím jsem se nedostala k tomu, abych to zkusila.

    • Marsí
      Marsí | 5. 3. 2007 13:32

      Nechci být válečný štváč, ale do takovýchto těst, aby bylo více nadýchané a po vytažení z trouby se "neutlouklo" se mi osvědčilo dát do těsta asi tak 50 g škrobové moučky.To těsto se zjemní a nemělo by spadnout.Je to fakt,přiznávám svou úchylku: do kynutých těst dávám lžíci majonézy a do piškotů škrob...:o))))))

    • Luca
      Luca | 3. 3. 2007 15:43

      Já miluju pařížsý dort, ale málokdy narazím na opravdu dobrý.. Sama péct neumím, ale ze zkušeností degustátora můžu říct, že je určitě lepší, když korpus rozkrojíte, naplníte šlehačkou a korpus zalijete polevou.. Ještě je dobrý tu polevu nechat ztuhnout a na ni pak ještě zbytkem polevy udělat nějaký cákance.. No a pokud prahnete po dokonalosti, a povede se vám pažížská šlehačka opravdu lehká, dejte ji ještě navrch a posypte kokosem.. Takový dort mi udělala kamarádka k narozeninám a byl to fakt zážitek..

    • Andrea
      Andrea | 27. 8. 2006 17:34

      prosim vas, je mozne ze tim jak jsem tu slehacku varila se potom nedala vyslehat do ztuhnuti? delala jsem to podruhe tak ze jsem ji nevarila a pekne ztuhla. dekuji za odpoved

    • Romana
      Romana | 8. 4. 2006 12:20

      Toto je podobný recep jako na Harlekýn, který já ráda peču a není nějak extra vysoký, asi těch 5 cm, jak je zde zmíňeno a rozhodně to není nepovedná placka. V receptu ani není psáno, že by se měl korpus rozkrajovat, tak se dá předpokládat, že je nízký. Jestli chcete péct dorty vysoké, pak musíte vyzkoušet piškotové, kam se dává vajec i mouky více a pak se plní.

    • dáša
      dáša | 7. 4. 2006 09:25

      Ten recept je nějaký špatný. Na 4 vajíčka je tam málo mouky. Proto se ani nedivím, že p. Kloboučkové zůstala 5cm placka.

    • kutil tim
      kutil tim | 25. 3. 2006 15:50

      jak ten korpus mame dlouho pect,prosim odpovezte co nejdrive.dekujeme kutilove

    • Vlasta Kloboučková
      Vlasta Kloboučková | 20. 3. 2006 14:38

      Nevím jestli něco dělám špatně, ale v troubě se dort krásně zvedl a když jsem ho vyndala tak splaskl a zůstala 5 cm placka. Ale chuťově byl dobrý.:-)

    • Marta
      Marta | 7. 6. 2005 10:49

      Myslím, že tím nic nezkazíte. Možná bych rozkrojila, naplnilla pařížskou šlehačkou a povrch polija polevou.

    • Katka
      Katka | 7. 6. 2005 10:19

      Dotaz: Je možné ještě polít ten dort čokoládovou polevou?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hrubá mouka Kakao Šlehačka Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Banánové jednohubky

    Banánové jednohubky

    Jogurtový chléb

    Jogurtový chléb

    Bůčková pochoutka

    Bůčková pochoutka

    Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

    Těstoviny s vejci, parmezanem a…

    Cuketová polévka  s hráškem a mátou

    Cuketová polévka s hráškem a mátou

    Pórková omáčka

    Pórková omáčka

    Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

    Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

    Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

    Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

    Zbojnický salát

    Zbojnický salát

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    48
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    40
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    38
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Koláč s kokosem a šlehačkou
    Koláč s kokosem a…

    Zajímavé články

    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Berana ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v dubnu?

    Jak ovlivní období Berana ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v dubnu?

    Dáma.cz Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Reflex.cz Novotnému nevadil, Husák ho nenáviděl. Před 55 lety získal film Obchod na korze Oscara

    Novotnému nevadil, Husák ho nenáviděl. Před 55 lety získal film Obchod na korze Oscara

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Pařížské řezy ....Danča
    Pařížské řezy ....Danča
    Pařížské telecí řízky
    Pařížské telecí řízky
    Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
    Pařížské těstíčko (na obalování nebo na…
    Pařížský dort - Harlekýn
    Pařížský dort - Harlekýn
    Pařížský dort Eli
    Pařížský dort Eli
    Pařížský krém
    Pařížský krém
    • Recepty.cz
    • Pařížský dort
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí