Kvalitní domácí chléb

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: vanhys

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek žitná mouka
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      hrnek studená voda
    • 1
      lžička tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suché suroviny promícháme, přidáme zbytek surovin a znovu promícháme, posypeme chléb moukou, přikryjeme a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promícháme, posypeme moukou a necháme 30 minut odpočinout. Zatím zapneme troubu na 230°, necháme v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dáme těsto a přikryjeme poklicí, pečeme na 230°. Po půl hodině sundáme poklici a dopeču do křupavosti na 220°, vyklopíme na mřížku a chleba necháme vystydnou.

RADA: Jak na kynuté těsto? Správná příprava krok za krokem!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: