Flapjack

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 15 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g máslo
    • 180
      g zlatý sirup nebo javorový sirup či med
    • 200
      g třtinový cukr světlý
    • 400
      g ovesné vločky
    • 0,3
      lžička skořice - mletá
    • 40
      g lněná semínka
    • 100
      g sušené brusinky nebo rozinky
    • 100
      g ořechy pekanové nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 180 °C, vyložte si plech alobalem a vymažte máslem. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zlatý sirup (můžete nahradit javorovým sirupem nebo medem) a cukr a nechte rozpustit.

RADA: Jak si připravit domácí müsli?

2
V míse smíchejte ovesné vločky, rozinky a brusinky, semínka a oříšky a skořici, přidejte rozpuštěný sirup s cukrem a máslem a pořádně v něm vločky obalte. Na promíchání klidně použijte ruce, aby se každá vločka obalila.
3
Směs přeneste na plech a zahlaďte do roviny, aby dosahovala i do rohů. Pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut, dokud nejsou okraje zlatavě hnědé a prostředek stále lehce měkký.

RADA: Připravte si výtečné domácí čokoládové sušenky!

4
Nechte vychladnout v troubě (ideálně přes noc) a pak pokrájejte do tyčinek velikosti, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.