• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Lemon Cheesecake
    Napište svůj komentář k receptu

    Lemon Cheesecake

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 20
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Lemon Cheesecake
    Lemon Cheesecake
    Lemon Cheesecake
    Lemon Cheesecake
    Lemon Cheesecake
    Lemon Cheesecake
    Lemon Cheesecake
    Lemon Cheesecake
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    10 porce
      • 125
        g máslo
      • 2
        ks vejce
      • 2
        ks žloutek
      • citron Ze 2 citronů a 2 limetek
      • 250
        g sušenky (ideálně máslové)
      • 1
        ks mascarpone Nebo Ricotta
      • 2
        plechovka kondenzované mléko (Salko, může být i light verze)

    Postup přípravy receptu

    1
    Troubu předehřejeme na 160 °C. Sušenky rozdrtíme tak, aby vznikly co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla být jemně mokrá tak, aby při tlačení sušenek na dno nádoby držela vcelku. Uvedené množství je na středně velkou okrouhlou formu na pečení, čím je cheesecake vyšší, tím je lepší. Sušenkový základ, který vyložíme celé dno nádoby ve výšce max. 1-1,5 cm (základ musí být vždy nízký a náplň vysoká) vložíme na 20 minut do chladničky, aby se sušenky usadily a spojily.
    2
    Mezitím připravíme náplň smícháním Mascarpone, kondenzovaného mléka, vajec, šťávy a kůry z citronů a limetek. Pokud jsou ve směsi hrudky, jednoduše je vyšleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Hotovou hmotu nalejeme na sušenkový základ a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Cheesecake je potřeba kontrolovat, pokud je hmota už hustá, může (nebo spíš bude) se stále lepit a hlavně na povrchu se už vytvořila hnědá místa, koláč je hotový. Je potřeba ho nechat vychladnout a nejlépe přes noc nechat v ledničce odležet, aby byl studený.
    3
    **Poznámka:** důležité jsou sušenky. Nesmí být jemné a křehké, které se při spojení s máslem rozpustí. Pravé anglické digestive buiscuits jsem na Slovensku nesehnala, nejlepší obměna jsou asi cereální sušenky Hobbits. Jednoduše musí být takové zrnité, aby z nich nevznikl prach, ale malé drobné kousíčky. Co se týká celkové příchutě, sice jsem to nikdy nezkoušela, ale mohla by se použít i pomerančová šťáva a kůra místo citronové a limetkové.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Lemon Pie Vanilla Cheesecake

    Lemon Pie Vanilla Cheesecake

    Lemon Pie / Citronový koláč

    Lemon Pie / Citronový koláč

    Cheesecake

    Cheesecake

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • mates
      mates | 13. 2. 2016 11:47

      já jsem zkoušela pomerančový cheesecake a byl výýýýborný <:-) :-) ;-), s čerstvě vymačkanou štávou a aj s dužinou, která se vymačkala se štávou. a nahoře po vychladnutí ozdobila glazovanými pomeranči a ozdobami z čokoládové polevy

    • schnell
      schnell | 19. 11. 2014 23:05

      Tak nevím, ale dala jsem dva sýry, jedno salko a bylo to uplne ridke, susenkovy korpus se Tim nasakl a nabyl do vysky Te naplne. Ted jsem ho vyndala z trouby, možná chutove bude dobrý ale nevypadá dobře. :( rady ocením. Díky :(

    • akcuL15 | 24. 11. 2013 15:03

      moc dobrý, jednoduchý, ale taky jsem dala jen jedno kondenzované mléko a bohatě to stačí. JInak super všem moc chutnal ;-)

    • Ester
      Ester | 12. 7. 2013 13:50

      Tento zákusek jsem dělala poprvé. Krásně se mi povedl, až na to, že jsem nevěděla, kolik mám do sušenek dát másla. Teď se mi ten základ drolí. Chuťově je na nás příliš přeslazený, takže příště dám dva sýry a jen jedno kond. mléko, jak tady už někdo psal a uvidíme ;-)

    • Dominique
      Dominique | 10. 6. 2013 09:53

      Dobrý den, jaké množství másla se přidává?

    • Eliska
      Eliska | 28. 2. 2013 16:16

      Doopravdy se tam mají dávat 2citrony a 2limetky?

    • Zuzana Bejlková
      Zuzana Bejlková | 5. 9. 2010 14:42

      Vyborny recept, jen salko davam pouze 1 a 2 baleni syra ( Mascarpone nebo Ricotta), puvodni recept byl na me moc sladky. Dekuji.

    • Jana
      Jana | 31. 8. 2007 15:33

      Udelala jsem ho dle receptu, byl vyborny. ALE hneda mista se zacala tvorit az po 1h a 40min peceni! Mozna jsem mela moc velke citrony a tedy i hodne stavy, proto to dele trvalo nez to zhoustlo...

    • Jana z Kanady
      Jana z Kanady | 16. 3. 2007 00:38

      Je take dobre a vlastne se pouziva u vsech "cheesecake",ze se susenkovy zaklad da do trouby zapect,na 180 stupnu,10 minut.

    • milka
      milka | 15. 3. 2007 16:38

      Cim vacsie balenie Mascarpone, tym lepsie, tak ale 250 g je tak akurat. A susienky povedzme jeden balik (200 g), ale taktiez to zalezi od toho, ako vysoku susienkovu zakladnu chcete mat.

    • Di
      Di | 15. 3. 2007 14:57

      Mohu vědět, kolik je toho sýra a sušenek?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla Cheesecake
    Sladké Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Mixování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citron Kondenzované mléko Mascarpone Máslo Sušenky Vejce Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hovězí guláš se zeleninou

    Hovězí guláš se zeleninou

    Řezy s rebarborou

    Řezy s rebarborou

    Smažené vepřové řízky na čínský způsob

    Smažené vepřové řízky na čínský způsob

    Zapečené filé

    Zapečené filé

    Roláda  piškotová

    Roláda piškotová

    Bramborové placky s povidly a mákem

    Bramborové placky s povidly a mákem

    Špenátové brambory - příloha

    Špenátové brambory - příloha

    Tuňákové karbanátky

    Tuňákové karbanátky

    Paprikovo-tvarohová pomazánka

    Paprikovo-tvarohová pomazánka

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    46
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    38
    Palačinky
    Palačinky
    35
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
    Těstoviny se smetanovou…

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Další doporučené recepty:

    Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
    Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i…
    Lehký vajíčkový salát s jogurtem
    Lehký vajíčkový salát s jogurtem
    Lembas (Elfí chléb)
    Lembas (Elfí chléb)
    Lemon Pie / Citronový koláč
    Lemon Pie / Citronový koláč
    Lemon Pie Vanilla Cheesecake
    Lemon Pie Vanilla Cheesecake
    Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
    Lentejas con salsa criolla (čočka na…
    • Recepty.cz
    • Lemon Cheesecake
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí