Lemon Pie Vanilla Cheesecake

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 130
      g sušenky
    • 4
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 3
      lžíce cukr
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 100
      g řecký jogurt - pravý nebo zakysanka
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      lžička vanilka (já mám vanilkovou pastu - rozemleté lusky s cukrem)
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce hladká mouka
  • Citronová náplň
    • 300
      g cukr krystal
    • 50
      g škrob
    • 300
      ml voda
    • 150
      ml citronová šťáva
    • 2
      lžička citronová kůra
    • 3
      ks žloutek
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo přizpůsobte množství ingrediencí a čas pečení. Nejprve si z pečicího papíru vystřihněte kolečko o velikosti dna formy. Stěny potřete máslem a vysypte cukrem krystal.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Sušenky rozdrťte a smíchejte s cukrem, vanilkou a rozpuštěným máslem. Zpracujte prsty a natlačte na dno formy v rovnoměrné vrstvě. Dobře upěchujte. Pečte asi 7 minut na 180°C.
3
Na náplň smíchejte v robotu s nástavcem na hnětení těsta tvaroh, smetanu/jogurt, vanilku a cukr. Směs by měla být jen lehce našlehaná, ale hlavně hladká. Pak přidejte mouku a pořádně smíchejte. Po jednom přidávejte vejce a promíchejte. V této fázi nechcete "přešlehat", aby se při pečení nenafoukl nebo nepopraskal.

RADA: Tipy, jak snadno potáhnout dort

4
Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty. Pečte cca 35min na 170 °C - dokud střed není pevný.
5
Zatímco se peče cheesecake, připravte si Lemon Pie náplň. Smíchejte cukr a škrob v menším hrnci ideálně s nepřilnavou úpravou. Přilijte vodu, míchejte a povařte na středním ohni do zhoustnutí. Až zhoustne, nechte ještě 3-4 minutky povařit. Teprve potom přilijte citronovou šťávu (kyselost citronu by při delším vaření narušovala škrobové vazby a náplň by pak neztuhla), a kůru. Žloutky v misce rozšlehejte, přilijte k nim naběračku citronové směsi, intenzivně míchejte. Pak žloutkovou směs nalijte zpět do hrnce, můžete přikápnout trošku žlutého potravinářského barviva, ale není to potřeba. Míchejte a povařte tak 2 minutky. Odstavte z plotny, vmíchejte máslo a nechte mírně zchladnout.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

6
Po upečení nalít na cheesecake citronovou náplň, zahladit a nechat vychladnout.
7
Dozdobte zakysankou míchanou s cukrem. Do části můžete vmíchat žluté barvivo a pak si s tím při zdobení trochu vyhrát.

RADA: Jak na originální dort z palačinek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: