Květákový nákyp s kuřecím masem

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky, stejně tak vychladlý květák. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, osolíme, do horké přidáme máslo, do chladné žloutky a sýr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a obě hmoty opatrně spojíme, nakonec vmícháme pokrájený květák s masem.
2
Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, rozetřeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Pokud jsme kuře pekli a zbyly nám výpečky, potřeme jimi povrch nákypu a necháme dopéct.
3
Podáváme teplé s bramborem jako hlavní jídlo, nebo studené jako slaný koláč, doplníme vhodným zeleninovým salátem.
Použité ingredience v tomto receptu: Drůbeží maso Květák Máslo Mléko Polohrubá mouka Tvrdý sýr Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenkakh
    Lenkakh |

    22. 11. 2010 15:40

    Dnes jsem varila k obedu - vynikajici

  • Ina DiRossi
    Ina DiRossi |

    7. 5. 2010 19:26

    Tak jsem dnes vařila a opravdu je to moc dobré. Místo květáku jsem dala brokolici a protože jsem líná, předem jsem ji nepovařila (avůbec to nevadilo). Určitě budu dělat častěji.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    29. 5. 2007 08:39

    Výborné,jak teplé tak studené.Brambory nejsou třeba,stačí zeleninový salát.Dávám 1.

  • Jitka P.
    Jitka P. |

    25. 5. 2007 09:26

    Zde se nejedná o bešamel, ale o kaši podobnou krupicové.

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    24. 5. 2007 23:52

    no nevím, jaké by to bylo bez mouky...přece jen bešamel bez mouky není bešamel...

  • Renda ***
    Renda *** |

    24. 5. 2007 17:34

    Vypadá to skvěle a já to zkusím s brokolicí:-))

  • Dáša M.
    Dáša M. |

    24. 5. 2007 17:12

    Je to vynikající, takové lehké letní jídlo. Za studena se zeleninovým salátem je to velká dobrota. Výborný nápad je potřít nákyp výpekem , dodá to nákypu úžasnou chuť.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 5. 2007 11:37

    Bez tý mouky je to lepší.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    24. 5. 2007 10:53

    Tak na tohle se už těším, vypadá to hezky. Jen musím počkat, až mi sundají dlahu, s levou rukou se špatně dělá.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: