Květákový quiche s rajčaty

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na korpus:
    • 0,5
      ks květák
    • 1
      ks vejce
    • 2
      hrst parmezán nastrouhaný
    • máslo na vymazání formy
  • Na náplň:
    • 2
      hrst kadeřávek
    • 100
      g sýr čedar
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana ke šlehání 31%
    • 1
      lžička oregáno sušené
    • 2
      ks rajče odrůda San Marzano
    • parmezán na posypání
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák uvařte doměkka, nastrouhejte najemno, dejte do utěrky a důkladně vyždímejte všechnu vodu. Dejte do mísy, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán a vypracujte lepivé těsto.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat vynikající pizzu

2
Formy vymažte máslem a postupně do nich prsty natlačte květákovou hmotu tak, aby vznikla jednolitá, asi 5 mm silná vrstva. Dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.
3
Kadeřávek natrhejte na kousky, spařte vroucí vodou, zchlaďte, vyždímejte a osušte. Nahrubo nastrouhejte čedar, vejce v míse rozšlehejte se smetanou a oreganem, směs osolte a opepřete. Rajčata nakrájejte na plátky.

RADA: Co se zeleninovými slupkami? Uvařte vývar!

4
Na předpečené korpusy dejte polovinu sýra, rozprostřete kadeřávek, zalijte vaječnou směsí, zasypte zbytkem sýra a navrch naskládejte plátky rajčat. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Podávejte posypané parmazánem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.