Sójové kostky na kari

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Viktor Šváb

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Sójové maso
    • 1
      balíček sójové kostky
    • podravka
  • Kari směs
    • 1
      lžíce kari
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 1
      lžička panenský olivový olej
  • Příloha
    • 1
      balíček rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejeme dva vařiče, nachystáme dva kastrólky a do každého přilijeme litr vody. V jednom budeme vařit rýži a v druhém sójové kostky, do kterého vsypeme špetku Podravky a přivedeme k varu.
2
Mezitím, než nám začnou vřít vody si připravíme kari směs. Všechny ingredience dáme do hrnku a dobře promícháme, vodu přidejme nakonec.
3
Jakmile začne voda vřít, vhodíme do kastrólku s Podravkou kostky a povaříme okolo 17-20 minut. Do druhého vložíme rýži a vaříme dle instrukcí výrobce.
4
Hned jak se uvaří rýže, necháme ji ještě v kastrólku, aby nezchladla, nesmí se ale vařit. Až se uvaří kostky, slijeme vodu a uvařené kostky hodíme na střední pánev, na které bude rozpálená trocha oleje. Jakmile usoudíme, že kostky jsou rozpálené, vlijeme směs do pánve a pár minut mícháme na pánvi, dokud všechny kostky nezískají karamelovou barvu.
5
Uvařenou rýži servírujeme doprostřed většího talíře s malou kapsičkou uvnitř, do které potom přidáme kostky. Zbylé kostky, které se nevešly do kapsy rozprostřeme okolo rýže.
6
Dobrou chuť
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Drebs
    Drebs |

    24. 7. 2015 12:51

    Uvařeno, ale musím říct, že takto podle receptu je to bída. Jíst se to dá, ale příště si najdu raději recept od někoho, kdo vaření trochu rozumí... :-$

  • Dáša
    Dáša |

    29. 5. 2015 11:52

    Přidala jsem zeleninu s troškou kmínu a taky dobrý. :))

  • O'Majda
    O'Majda |

    14. 5. 2015 20:27

    já dělám vždy bez podravky, k čemu glutamát, naopak se zeleninou

  • alijan
    alijan |

    15. 3. 2015 18:33

    Recept připomíná překlad z hotentotštiny.

  • Míša
    Míša |

    2. 10. 2014 15:50

    Vyzkoušela jsem to a je to dobré. I přesto, že s vařením teprve začínám, tak jsem to zvládla.:)

  • Strejda Příhoda
    Strejda Příhoda |

    11. 5. 2014 22:18

    Sójové kostky překvapily svou výbornou chutí. Příště snad jen vytvořím trochu omáčky na jinak celkem suchou rýži...

  • Karlík
    Karlík |

    20. 3. 2013 19:26

    Moc ostreee, mene kari! :)

  • Maruš
    Maruš |

    25. 9. 2012 13:20

    Vyzkoušela jsem a moc dobrý :-) Příště trošku poupravím pro naše chuťové buňky a bude to špica :)