Drůbeží játra Orient

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: frankovka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček játra drůbeží játra
    • ananasový kompot
    • jablka
    • rozinky
    • olivový olej
    • sladká smetana
    • sůl
    • pepř mletý tří barev
    • 1
      lžička kari
    • skořice špetka
    • zázvor špetka
    • těstoviny italské (vrtule či mašle)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme játra na kousky, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z kompotu dáme do misky dvě-tři lžíce kostiček ananasu, přilijeme trochu šťávy a přisypeme hrst rozinek. Dáme vařit vodu na těstoviny. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a játra na něm zprudka opečeme. Přidáme ovoce i se šťávou a koření (kromě soli) a chvíli dusíme. Mezitím vaříme těstoviny. Když jsou játra měkká, zalijeme sladkou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí. Slijeme těstoviny, propláchneme vodou a zakápneme olivovým olejem. Na talíř nazdobíme těstoviny, přelijeme játry s ovocem a omáčkou.
2
Jídlo stojí pár korun a hotovo je nejdéle za 30 minut i s přípravou. Kdo ho pojme slavnostněji, vynikající je k němu dobře vychlazené bílé víno, méně aromatické, například Veltlínské zelené.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 10. 2007 06:52

    Precizně popsaný recept naprosto vyčerpávajícím způsobem. Určitě vyzkouším, musí to být dobrota:o).