Dušená orient plec v pórku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2 -
    • 1
      ks pórek středně velký
    • 1
      lžička česnek sušený rovná
    • 1
      lžička zázvor - mletý rovná
    • hřebíček mletý špetka
    • kurkuma na špičku lžičky
    • sůl - opatrně!
    • římský kmín mletý - špetku
    • olej
    • zázvor a pórek na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou. Se zázvorem a česnekem si nemusíme moc lámat hlavu, ale pokud nepoužíváme častěji v kuchyni zbylé koření, doporučuji toto: méně je někdy více :-). Maso zalijeme sojovou omáčkou, přidáme dvě lžíce oleje a vše důkladně promícháme a necháme cca hodinu odpočinout pod pokličkou.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
V kastrólu si rozehřejeme trošku oleje, do kterého dáme zatáhnout připravené kostky plecka. Přidáme pokrájený pórek, promícháme a podlijeme troškou vývaru. Dusíme zvolna pod poklicí, do změknutí masa. Pokud budeme mít hodně šťávy, zahustíme jí troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody a provaříme, ale to většinou není nutné, protože rozdušený pórek nám sos dobře zahustí.
3
Podáváme s rýží, bramborem nebo chlebem. Na talíři dozdobíme drobně nasekaným čerstvým zázvorem a pokrájeným pórkem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: