Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 20
doba přípravy: 12 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mrkev cca 3 kusy na osobu
    • máslo
    • mražený hrášek
    • hladká mouka na ty 3 kusy kávová lžička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev nastrouhám na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřeji máslo, vložím nastrouhanou mrkev, hrášek - jak kdo má rád, na množství nezáleží. Osolím, přidám asi půl lžičky cukru krystal, krátce osmažím, zaliji vodou tak půl cm pod mrkev a na mírném ohni dusím 7 minut. V hrnku si rozkvedlám hladkou mouku s trochou vody a mrkev zahustím, dusím dalších 5 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iveta93
    Iveta93 |

    19. 9. 2016 12:23

    Se šťouchanými bramborami excelentní. Rychlý oběd když máte dítě tzv za zadkem. Určitě nevařím naposledy. :)

  • jiri.noe
    jiri.noe |

    20. 5. 2016 19:07

    taková jídla zásadně zahušťuji solamylem - poměr místo polévkové lžíce mouky, čajová lžíce solamylu a trošku vody, stačí krátce projít varem /minutku/, na chuť je neutrální... :-)

  • Plabla
    Plabla |

    24. 1. 2016 12:00

    jí to i manžel a OBĚ děti - alelujá :-) díky moc za recpet, rychlý, dobrý, všichni ho jedí, žádné protesty - zn. Ideál ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    11. 3. 2015 11:53

    No aby neplavala ve vodě :-)

  • Janča
    Janča |

    22. 9. 2014 17:12

    Jak jako půl cm pod mrkev?

  • Waterlyli
    Waterlyli |

    1. 9. 2014 12:33

    Taky znám, ale bez cibule...

  • Jiřina
    Jiřina |

    27. 8. 2014 16:52

    Já hrášek nahradila vepřovou kotletou. :-)) Pokrájela jsem ji na kostičky a zasmažila na cibulce, takže mě to trvalo o malinko déle. Každopádně super s vařenými brambory.

  • Lišková
    Lišková |

    20. 3. 2014 10:55

    Výborné s měkkým " i " to je opravdu V Í B O R N É! :-\ :-\

  • gabinaf
    gabinaf |

    9. 10. 2013 13:03

    vyyyborneee.....zahustila jsem to moukou rozkvedlanou ve smetane na vareni a dala k tomu cous cous.Muj dvoulety prcek mel razem obed a ja stastna,ze nemusim v kuchyni byt dele nez 15 minut :-P

  • SKSandy
    SKSandy |

    27. 5. 2013 23:16

    Znám už delší dobu a je to výborný :-) přidám foto :-) Jím to k vařeným bramborám přelitým máslem.

  • Plabla
    Plabla |

    22. 4. 2013 09:46

    Nevěřila jsem, že by něco tak jednoduchého mohlo být tak dobré. Včera bylo k večeři a určitě ne naposledy. Děkuji za recept ;-)

  • Petula
    Petula |

    13. 8. 2012 11:36

    Mám potíže s trávením a rozhodla jsem se pro tuto rychlovku a je to výborné! ;-)

  • šárinka
    šárinka |

    19. 9. 2011 13:02

    Luxusní, moc dobroučké manžel se po tom olizoval:-) :-)) <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • katuska
    katuska |

    7. 6. 2011 11:55

    katuska je to víborné ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • kajushka
    kajushka |

    7. 6. 2011 11:50

    výborný ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) zbožnuju to <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • julie zacharova
    julie zacharova |

    1. 5. 2011 16:38

    muzu rict ze to je paradni rychlovka :-*

  • maikiki
    maikiki |

    23. 12. 2010 17:25

    Ja nwm jak to chutna....jsem musela delat referat do pestitelek a tak jsem tam ten recept fukla. To su zvedava co dostanu!Ale jinak kujuuuuu ;-)

  • Olga Preucilova
    Olga Preucilova |

    21. 9. 2010 11:54

    Místo hrášku kukuřici, nebo obojí a je to ještě navíc kromě super chuti lahodné pro oko :-)

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    5. 3. 2008 16:33

    Výborná a rychle hotová :-)) Jen jsem místo mouky dala světlou jíšku z másla , máme to takhle raději :-))

  • SV
    SV |

    4. 3. 2008 16:09

    jo, jo , to bylo dobré....

  • Fajt
    Fajt |

    2. 1. 2008 14:55

    Ano, dušená mrkev je vynikající, ale já při přípravě dušené mrkve používám tento postup: Nejprve na másle nechám zkaramelizovt lžičku moučkového cukru (na 3 menší mrkve) a dále je postup jak uvádíte.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    12. 12. 2007 22:32

    Moc dobré je, když se na závěr vmíchá kelímek kysané smetany.

  • Rudy vanous
    Rudy vanous |

    11. 12. 2007 13:31

    Bylo to vynikající a i chlap jako já to zvládne.Dávám jedině jedničku s hvězdičkou:-)

  • Lenka
    Lenka |

    5. 12. 2007 11:23

    Jako dítě jsem dušenou mrkev nesnášela, teď jsem vyzkoušela podle vašeho receptu a moc mi chutnalo!

  • palina
    palina |

    1. 11. 2007 12:46

    mrkvička dobroučká a hrášek v ní super, mnam

  • laura somodiova
    laura somodiova |

    18. 9. 2007 09:26

    uplne uzasny jidlo, diky za recept:-)

  • Anonym
    Anonym |

    18. 9. 2007 09:16

    skveli:-)

  • Alča Babičová
    Alča Babičová |

    9. 5. 2007 12:01

    výborné i jen s mrkvičkou

  • Petr
    Petr |

    24. 2. 2007 07:11

    Jednoduché a dobré

  • Jana
    Jana |

    11. 4. 2006 18:20

    Velmi dobré,mrkvička,to je moje.Hlavně to chce nepřehnat s moukou,jen lehce zahustit.