Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      kg játra
    • 0,3
      kg srdce
    • 0,3
      kg žaludky
    • 3
      ks rohlík
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • pažitka
    • 4
      ks strouhanka
    • 1
      ks máslo změklého másla
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Jak změknou, dáme na kousky nakrájená játra, žaludky, srdíčka a pažitku. Osolíme, přidáme pepř, kmín vajíčka a máslo. Vše zpracujeme a zahustíme strouhankou.
2
Plníme do kuřete, kachny, husy nebo do vepřové kapsy. Dá se taky uložit vedle kuřete, kachny, husy na kousek pečícího papíru a péct zvlášť.Pozn.: Množství ingrediencí je na 3 dávky.

Komentáře k receptu

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    18. 11. 2015 08:05

    Zdravím, do této nádivky patří 1/4 kg jatýrek, 1/4 kg srdíček a 1/4 kg žaludků. Nevím kde se stala chyba, ale zmizlo to z receptu. :'(

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    17. 11. 2015 14:24

    Pozor, v receptu se záhadně ztratily ingredience. Patří tam 1/4 kg jatýrek, 1/4 kg žaludků a 1/4 kg srdíček. Řádí tady nějaký šotek. Zdraví Doležalová :'(

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    13. 11. 2015 21:01

    Ztratily se jatýrka, žaludy a srdíčka z tohoto receptu. Vyhlašuji pátrání v redakci. :'(

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    13. 11. 2015 20:59

    Koukám, že se ztratily vnitřnosti patřící do nádivky. V :'( :'( yhlašuji pátrání po srdíčkách, jatýrkách a žaludkách. Najdete je v "Receptech"?

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    16. 4. 2014 09:10

    Zdravím Tomáši, jsem ráda, že Vám nádivka chutnala. Odpovídám až teď, ale tuto nádivku dělám i na Velikonoce. Máme ji raději než s uzeným, tedy nádivku velikonoční. To uzené si vezmeme raději jinak upravené.

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    15. 4. 2014 11:08

    Zdravím Tomáši, jsem ráda že Vám nádivka chutnala. Odpovídám až teď, ale tuto nádivku dělám i na Velikonoce. Máme ji raději, než s uzeným, tedy nádivku velikonoční. To uzené si vezmeme raději jinak upravené.

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    28. 12. 2012 23:01

    Zapoměla jsem napsat do přísad vejce 3 ks. Prosím opravte. V textu se o vejcích píše. Děkuji

  • Tomáš
    Tomáš |

    13. 12. 2012 07:58

    doporučuji NEDÁVAT NA MRAZÁK - naše máma vzala 1 kuře, 1 velký pekáč do trouby, naplnila kuře a to dala doprostřed pekáče. Zbytek (hodně- téměř po okraj pekáče) nádivky dala kolem kuřete a dala péct.... Největší boj byl o nádivku kolem kuřete nasycenou výpekem... to je úplně jiná třída!!!

  • zuzana
    zuzana |

    28. 1. 2012 09:16

    nadila jsem kachní krk a upekla s naporcovanou kachnou, dobrota, děti se olizovaly :-P

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    25. 1. 2012 13:22

    Vitoamigo, samozřejmě že muškátový oříšek tam může být. Také na jaře dávám místo petržele a pažitky, kopřivy.

  • vitoamigo
    vitoamigo |

    13. 6. 2011 20:15

    Dobry den,nejsem zadny kuchar,ale myslim si,ze bez muskatoveho orisku to neni to pravy orechovy :-\

  • Martina D.
    Martina D. |

    3. 2. 2010 12:35

    Vyzkoušela jsem o víkendu jako nádivku do kuřat, měla jsem sice jenom játra, ale i tak byla vynikající a všem moc chutnala. Dávám za 1 :).

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    25. 10. 2009 17:07

    Já jsem si říkala,že by ty pipky museli vážit alespoň 5 kilo.Ale tan nápad-dát dvě dávky hotové nádivky do mrazáku se mi líbí.Dělala jsem hodně podobnou,ze zdejších receptů,už ale nemám čas hledat...

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    25. 10. 2009 08:20

    Zdravím, no když nemám pažitku tak tam dám petrželku také. Jenom na upřesnění. Toto je dávka nádivky do tří kuřat. Jednu použiji a dvě mám na pak v mrazničce.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    24. 10. 2009 23:07

    Robím niečo podobné. Ja tie vnútornosti pokrájam na drobno a udusím do polomekka na cibulke a namiesto pažítky dávampetrželovú vňať.