Nádivka s paprikovou klobásou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks rohlík starší
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrst listový špenát
    • 3
      ks jarní cibulka
    • 2
      lžíce posekané bylinky dle chuti (pažitka, kerblík, bazalka), 1 -
    • 140
      ml mléko cca
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      ks papriková klobása
    • 3
      ks vařená vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství je do formy na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
2
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do trouby opéct nasucho, pak necháme zchladnout a nasypeme do mísy.
3
Opečené rohlíky zakapeme mlékem smíchaným se žloutky, přidáme bylinky, koření, sůl, utřený česnek, drobně pokrájené cibulky a nakonec vmícháme zlehka i tuhý sníh z bílků.
4
Polovinu směsi dáme na dno formy, na ní položíme klobásu a oloupaná, přepůlená vejce. Na ně položíme lístky špenátu a zbytek směsi.
5
Uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
6
Nádivku podáváme teplou i studenou se zeleninou nebo bramborovou kaší, jako chuťovku ... .
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    2. 8. 2014 12:01

    Byla výborná. Včera jsem jí udělala se šťouchanými bramborami a dnes jí manžel dojedl studenou k snídani. Děkuji, až bude příležitost, ráda zopakuji.

  • Míša
    Míša |

    7. 2. 2013 11:35

    Děkuji za mňam recept,je výborná <3

  • Cibulková
    Cibulková |

    19. 7. 2012 15:24

    Právě jsem jí strčila do trouby a bude dnes k večeři, nádivky máme rádi všeho druhu a tahle bude taky výborná :O) . :-P :-))

  • Blanka Chovancová
    Blanka Chovancová |

    15. 3. 2012 17:15

    Recept se mi velmi zamlouvá, zkusím :))

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    18. 10. 2011 11:06

    Rohlíků jsem dala pět, vešlo se to v pohodě a je to velká mňamka.