Kroupová polévka s paprikovou klobásou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g uzený bůček
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • 100
      g kroupy
    • 6
      lžíce máslo
    • 4
      ks paprikové klobásy (menší)
    • hovězí vývar (nebo telecí)
    • 1
      svazek tymián
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. Třetinu másla nakrájejte na kostičky a dejte do chladu. Druhou třetinu másla rozpusťte v hrnci a osmažte na něm kostičky bůčku.
2
Přidejte zeleninu, krátce osmažte, vsypte kroupy a rovněž krátce osmažte. Zalijte vývarem, uveďte do varu a pak zlehka povařte asi půl hodiny. Na posledních 5 minut varu vložte do polévky na kolečka nakrájenou uzeninu. Nakonec do ní vmíchejte lístky tymiánu a studené máslo, osolte a opepřete. Na zbylém másle osmažte na kostičky nakrájené pečivo a rozkrojený stroužek česneku. Podávejte k polévce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.