Tarhoňa se zeleninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g tarhoňa - těstovina
    • 1
      ks cibule
    • olej nebo máslo
    • 50
      g řapíkatý celer
    • 100
      g červená paprika
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, 1 -
    • 200
      g rajče
    • 2
      lžíce sojová omáčka cca
    • koření dle chuti: kari, čubrica...
    • 300
      ml vývar nebo voda dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer, papriku a nesekaný česnek.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Po krátkém osmažení zeleniny, lehce do povadnutí, přidáme na kostičky pokrájenou mladou neloupanou cuketu a rajčata (ty můžeme předem oloupat), přidáme sojovou omáčku, koření a ještě krátce smažíme do doby, než zelenina pustí trochu šťávy.
3
K zelenině nasypeme tarhoňu, promícháme a přilijeme cca 2 dcl vývaru nebo vody. Za občasného promíchání ode dna vaříme společně na mírném plameni zhruba 8 - 10 minut a podléváme dle potřeby, jak bude těstovina vstřebávat tekutinu (podobně, jako u rizota).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak vařit správně těstoviny

4
Po posledním podlití a promíchání zeleninovou tarhoňu zaklopíme poklicí a necháme cca 10 minut odpočinout.
5
Podáváme samostatně, jako bezmasý pokrm. Před podáváním můžeme posypat hoblinkami pecorina. Zeleninovou tarhoňu můžeme též servírovat jako přílohu k přírodnímu plátku, rybě, mořským plodům...

RADA: Další recepty na těstovinové saláty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: