Švýcarky - skořicové šneky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • olej 1 a 1/2 dl oleje
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • droždí 3/4 kostičky
    • 1
      lžíce prášek do pečiva Vrchovatá
  • Náplň
    • skořice - mletá
    • cukr krupice
    • vejce Na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které hned rozválíme na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme na té straně bez cukru a skořice po celé délce i šířce vejcem, které nám cukr se skořicí na sebe nalepí. Když máme smotáno, krájíme ze závinu kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem a necháme chvíli nakynout.
2
Pokud chceme mít Švýcarky ještě jemnější, můžeme plát těsta před posypáním ještě potřít hodně změklým (né rozpuštěným) máslem ve slabší vrstvě, pak posypeme řádně cukrem, skořicí, při smotávání vejcem..., nic dietního, ale dobré. :-)
3
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu do zrůžovění. Na posypání a do náplně lze použít například sekané ořechy (opražené) a kolečka můžeme před pečením posypat plátky mandlí (nápady zdejších kuchtiček!).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Saša
    Saša |

    19. 3. 2017 17:23

    Děkuji za recept, dali jsme do nich ještě rozinky a trochu ořechů, a byly výborný.

  • Já
    |

    14. 3. 2017 10:17

    Jsou dobré, akorát na můj vkus příliš málo sladké.... příště přidám do těsta alespoň 100 g cukru a recept bude skvělý

  • Já
    |

    14. 3. 2017 10:16

    Jsou dobré, akorát na můj vkus příliš málo sladké.... příště přidám do těsta alespoň 100 g cukru a recept bude skvělý

  • Ina
    Ina |

    12. 3. 2017 17:29

    Vyborne a snadne.

  • Markéta
    Markéta |

    10. 11. 2016 14:35

    Jsou výborný :-) :-) s kakaem a ještě teplé se v puse jen rozplývají :-) a upekla jsem jich 12 kousků.

  • Sára
    Sára |

    21. 8. 2016 14:35

    mohu se zeptat kolik jich asi tak z této dávky bude? :) :-D

  • Sára
    Sára |

    21. 8. 2016 14:35

    mohu se zeptat kolik jich asi tak z této dávky bude? :) :-D

  • Sára
    Sára |

    21. 8. 2016 14:35

    mohu se zeptat kolik jich asi tak z této dávky bude? :)

  • Sára
    Sára |

    21. 8. 2016 14:35

    mohu se zeptat kolik jich asi tak z této dávky bude? :)

  • Ivana
    Ivana |

    24. 5. 2016 06:01

    Včera jsem je dopekla jen tak tak. Přihnala se bouřka, vyhodilo to elektriku a tak jsme pozorovali hromy, blesky, kroupy a potoky vody se šnekama v puse :-) Nakonec to byl pěkný konec dne se sladkou tečkou :-)

  • Erna Kodlova
    Erna Kodlova |

    18. 5. 2016 12:55

    Vynikajici a nejlepsi jsou jeste vlahe. Delavala nam je uz nase babi a milovali jsme je.

  • Vladimíra Formánková
    Vladimíra Formánková |

    7. 1. 2016 18:10

    Šneci jsou u nás v kurzu a nikdy dlouho nevydrží. Nejvíc se jich sní většinou když jsou ještě teplí.

  • Petra
    Petra |

    4. 10. 2015 16:29

    tak jsou v troubě akorád bych těsto potřela rozpuštěným máslem aby cukr držel

  • Sarka
    Sarka |

    4. 9. 2015 09:13

    Nenarocne a vynikajici. Dekuji

  • Ája
    Ája |

    12. 11. 2014 18:29

    Je to velká mňamka;)

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 7. 2014 09:01

    ...přidáním oleje se těsto nelepí, olej naopak těstu pomůže od lepivosti ...zpracování těsta vyžaduje určitý čas, který se mu musí dát, aby bylo i vzdušnější a dobře kynulo ...čím je více mouky, tím je těsto tužší a my chceme mít těsto vláčné ...kvalita mouky není stále stejná, či-li ani údaje nemusí souhlasit na gramy a válíme vždy na pomoučněném stole ;-)

  • Eva
    Eva |

    16. 7. 2014 23:58

    Dělala jsem je přesně podle receptu, ale přidáním 150ml oleje bylo těsto strašně lepivé, tak jsem dala více mouky. Máte také takovou zkušenost? Protože když jsem pročítala komentáře, nikdo nic takového nepíše.

  • Stáňa
    Stáňa |

    12. 7. 2014 14:31

    Výborné.Sypala jsem je hnědým cukrem.

  • Jitka Horová
    Jitka Horová |

    11. 1. 2014 19:08

    :-)) Ahoj. Brzy je budu muset tý mý bandě zase upíct. Dělala jsem je k obědu místo buchet a bylo jich pro všechny jen taktak. Ještě že byla i bramoračka houbovačka. Díky. :-))

  • Anna Turková
    Anna Turková |

    27. 10. 2013 08:23

    Jsou výborné a vláčné a to dokoce i dnes, u nás jak se kynuté nesní hned, druhý den už o něj nikdo zazavadí.

  • sluníčko
    sluníčko |

    12. 7. 2013 20:19

    jsem ráda, že jsem objevila tenhle recept, jsou výborný, teda vlastně už nejsou :-)) ,snědli se v okamžiku

  • Drábková
    Drábková |

    22. 6. 2013 21:11

    Dávám cukr krystal, ten víc křupe a to máme rádi.@-}-- Čím víc tím líp:-*.

  • Natálie
    Natálie |

    27. 4. 2013 20:46

    Těsto není moc sladké a tak doporučuji cukrem nešetřit a těsto dostatečně posypat, pokud jste na sladké jako naše rodina.

  • Veronika
    Veronika |

    8. 4. 2013 21:30

    Prosím Vás, jak moc se to posypává cukrem a skořicí? Bojím se, aby to nebylo moc sladké :-)

  • Hovorková
    Hovorková |

    18. 2. 2013 12:42

    Byly výborné, dělala jsem je v něděli rodině a okamžitě se po nich zem slehla.

  • Pospíšilová
    Pospíšilová |

    16. 10. 2012 13:03

    Měla jsem je hotový dřív než oběd a děcka byli k neudržení, tak jsem uvařila kakao a měli jsme je k obědu s kakaem :-D

  • jmuell1
    jmuell1 |

    20. 6. 2012 11:49

    Rychlé, jednoduché a velmi chutné! A pro děti jako svačinka do ručky naprosto ideální! Díky za bezva recept!

  • mrrotvík
    mrrotvík |

    18. 6. 2012 11:28

    Výborné, jednoduché, rychlé, i druhý den jak čerstvé. Jen příště budu muset upéct z dvojité dávky, abychom si tu dobrotu víc vychutnali ;-)

  • Peťka
    Peťka |

    15. 6. 2012 12:57

    už je peču, tak sem zvědavá:D :-))

  • MartikK
    MartikK |

    29. 5. 2012 20:05

    Výborné, jen pro mě málo sladké. Příště buď přisladím i těsto nebo dám větší vrstvu náplně.

  • Renata Káncová
    Renata Káncová |

    20. 5. 2012 12:54

    Jednoduché a výborné, děkuji za recept :-* <3

  • Zlatka
    Zlatka |

    14. 4. 2012 17:42

    Pak se nemusí nechávat dlouho kynout a jsou vláčné i další den. Tenhle fígl znám od tchýně, aspoň v něčem mi dobře poradila.

  • Dominika
    Dominika |

    19. 1. 2012 08:10

    Dělala jsem šneky včera a zmizly dřív než stačily vychladnout :o)

  • Léňa
    Léňa |

    9. 1. 2012 21:20

    Zajímalo by mě proč se tam dává prášek do pečiva ,když je tam drozdí?

  • Jana K.
    Jana K. |

    7. 8. 2011 14:23

    Moje první zkušenost s kynutým těstem ! Výborné a pochválila mě i babička, která kynuté peče běžně . Děkuji

  • Lucie Dvořáková
    Lucie Dvořáková |

    29. 6. 2011 11:01

    Před pečením je ještě potřu smetanou, jsou výborný :-P !

  • Jana
    Jana |

    10. 5. 2011 06:49

    Jsou výborné :-)

  • zrzka
    zrzka |

    19. 4. 2011 20:36

    lahůdka!!!

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 11. 2010 13:22

    Těší mě,že Vám chutná ;-) :-)

  • Barbis
    Barbis |

    15. 11. 2010 13:10

    Jsou vyborne, pripravila jsem je presne podle receptu pouze do naplne jsem pridala vlasske orechy. Urcite je budu pect znovu.

  • Marie Frýblová
    Marie Frýblová |

    9. 5. 2010 06:46

    Výborné použila jsem makovou nápln moc všem chutnalo

  • Šárka Hájková
    Šárka Hájková |

    30. 1. 2010 17:51

    Rychlé a výborné. Jen jsem nedávala žádný prášek do pečiva, přišlo mi to k droždí zbytečné, droždí jsem dala celou kostičku a vyběhly bez problémů. Dávám velkou jedničku.

  • Marie Frýblová
    Marie Frýblová |

    16. 1. 2010 17:42

    Super rychlý recept použila jsem makovou nápln a všem moc chutnalo

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    14. 1. 2010 12:43

    Fajn Mirko, to může být dobré vylepšení... Jen PROSÍM na nás nekřič!!!! (Velké tiskací písmo se na internetu bere jako křik.... Díky)

  • MIRKA AKRIM
    MIRKA AKRIM |

    14. 1. 2010 11:08

    DO TESTA MISTO VANILKOVYCH CUKRU DAVAM SKORICOVY CUKR, MUJ SYN JE MILUJE.

Abecední seznam: