Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g roštěná vyzrálé maso, 4 steaky á 125 g
    • 4
      ks kukuřice klasy
    • 4
      ks tortilla
  • Chimichurri
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks chilli papričky sweet chilli
    • 1
      lžička oregáno sušené
    • 1
      lžička chilli sušené drcené
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks limetka šťáva a kůra
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 2
      ks limetka k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravte chimichurri. Petrželku, šalotky, česnek a chilli pokrájejte nahrubo a poté i s ostatními surovinami rozsekejte v robotu nebo utřete v hmoždíři. Osolte, opepřete a uchovejte v chladu

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Steaky nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Poté do nich vetřete trochu chimichurri a opečte je na rozpáleném grilu nebo pánvi 3 minuty po každé straně.
3
Maso nechte pár minut odpočinout, nakrájejte na proužky a podávejte pokapané zbytkem chimichurri s grilovanou kukuřicí a ohřátými tortillami. Na talíři můžete ještě maso dochutit limetkou.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.