• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

    autor: Smith-P.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na těsto
      • 400
        g mouka
      • 200
        ml mléko
      • 0,75
        kostka droždí
      • 1
        lžíce rostlinný olej
      • 0,50
        lžička sůl
      • máslo
    • Na náplň
      • 1
        kg cibule 1-1
      • 150
        g slanina
      • 4
        ks vejce
      • 100
        g zakysaná smetana
      • 0,50
        ks sůl
      • pepř mletý
      • muškátový oříšek
      • mletý kmín
      • 200
        g créme fraiche na domácí výrobu: 200 ml smetany ke šlehání a 2 lžíce podmáslí
      • máslo a olej na smažení/dušení

    Postup přípravy receptu

    1
    Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a necháme stát alespoň 24 hodin na teplém místě (pokojová teplota), pak máme v kelímku již créme fraîche.
    2
    Droždí rozdrolíme a rozpustíme ve vlažném mléce, řádně promícháme. Do velké mísy dáme 2/3 uvedeného množství mouky, přidáme směs mléka a droždí a řádným promícháním si vyrobíme omládek, který necháme 15 minut odpočívat, mísu přitom máme přikrytou utěrkou. V mezičase můžeme začít loupat cibuli a krájet ji na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky. K omládku pak přidáme zbytek mouky, lžíci oleje a 1/2 lžičky soli, řádně prohněteme, opět přikryjeme a necháme kynout 15 minut. V mezičase dáme (na kousku másla a oleji) na 20 minut podusit veškerou na kolečka nakrájenou cibuli (ve velké pánvi s vysokým okrajem nebo v hrnci), občas promícháme. Na menší pánvičce zvlášť osmahneme rovněž na směsi oleje a másla dozlatova kostičky slaniny.
    3
    Troubu dáme předehřát na 220 °C (spodní a horní ohřev). Hluboký, hranatý plech mírně vymažeme kouskem másla a na pomoučeném vále natenko vyválíme vykynuté těsto, které vzápětí dáme na plech. Těsto by mělo po stranách mít asi 2 cm vysoké okraje. V míse řádně smícháme vajíčka, créme fraîche a zakysanou smetanu, řádně ochutíme solí a pepřem, trochou mletého kmínu a přistrouháme trošku muškátového oříšku. Poté vmícháme podušenou cibuli a osmahnutou slaninu. Tuto směs vyklopíme na těsto v plechu a rovnoměrně rozetřeme. V předehřáté troubě pak pečeme 45-60 minut uprostřed a ke konci přesuneme na vrchní drážku. Cibulový koláč je hotový až má zlatavý povrch, podáváme jej vlažný nejlépe společně se skleničkou burčáku.
    4
    Tento pokrm se těší velké obliby ve vinařských regionech Alsaska, Lotrinska a Německa, např. v Bádensku, poblíž Rýna a Mosely, ve Falcu a ve Frankách. Podává se zejména v burčákové sezoně, jelikož se chutě burčáku a cibulového koláče perfektně doplňují.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cibulový koláč III.

    Cibulový koláč III.

    Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

    Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

    Cibulový koláč se slaninou

    Cibulový koláč se slaninou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • marek
      marek | 6. 6. 2015 23:00

      to jako vážně hodinu péct? :'( Trochu se vloudil šotek,co? :-D

    • mír
      mír | 22. 4. 2015 18:37

      :-D :-D :-D

    • mír
      mír | 22. 4. 2015 18:36

      :-D :-D :-D :-D Jelito,jelito

    • petr
      petr | 19. 4. 2015 18:25

      ...nejlepší je kroupový český jelito.... :-D

    • Andrei
      Andrei | 15. 7. 2013 00:41

      Yeah, that's the <a href="http://oujwqhxevca.com">tikcte,</a> sir or ma'am

    • Don
      Don | 12. 7. 2013 08:17

      Just what the doctor orddeer, thankity you!

    • Laice
      Laice | 7. 7. 2013 13:05

      Na recepty (navíc veřejně sdílené) se nevztahují žádná autorská práva :-D Nezlobte se, ale Vaše hloupost mě opravdu rozesmála :-D Co takle, zažalovat ty, kteří si dovolili si recept vytisknout a dát ho kamarádce??? :-D Krádež byto byla, pokud by Vám ten recept někdo ukradl z kabelky( ikdyž jak určit jeho hodnotu???), ne když ho dáte k veřejnému sdílení...Pokud si necháte otevřené dveře od bytu a někdo Vám z něj odnese věci, ani policie ani pojišťovna to nebudou považovat za krádež :))) zkuste to :-D

    • pippiva
      pippiva | 10. 10. 2011 10:06

      ...muj kolac oproti Vasemu byl trochu "anemicky" jelikoz jsem jej delala dost pozde vecer a umirali jsme hlady, vytahla jsem jej z trouby jakmile se jevil jedly' :-D ;-)

    • Smith-P. | 10. 10. 2011 09:56

      přidal jsem pro ilustraci vlastní fotku cibulového koláče jak vypadal naposled, když jsem jej dělal. ;-)

    • Smith-P. | 9. 10. 2011 18:14

      Děkuji za chválu a není zač. ;-) Dělávám to v hlubokém hranatém plechu, který byl dodán s mou troubou. Těsto pak je tenčí než zde na obrázku a převážnou část koláče tvoří náplň. Dá se bez problémů jíst více dnů, lze bez problémů ohřívat. Chutná ostatně nejlépe, když je vlažný.

    • pippiva
      pippiva | 9. 10. 2011 00:37

      Vyborny kolac! Creme fraiche jsem si musela vyrobit sama, ovsem vyrabela jsem podle jiz osvedceneho receptu 200 ml slehacky a 100g reckeho bileho jogurtu a par kapek citronove stavy (na jihu Italie podmasli nesezenu a tenhle recept na vyrobu creme fraiche jsem si kdysi nasla na it.internetu). Delala jsem polovicni davku, nevim, jak velky plech jste pouzil, ja jsem pouzila kulatou kolacovou formu 28 cm. Kolac krasne voni, namisto burcaku (ten jsem nepila ani nepamatuji :-S ) jsme si s manzelem otevreli lahvinku prosecca. Diky za recept. :-)

    • Tereza T
      Tereza T | 16. 5. 2011 14:01

      Opraveno, díky.

    • pippiva
      pippiva | 16. 5. 2011 13:49

      Prosim upravit zarazeni-kolac je slany.

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 14. 11. 2008 23:56

      Adélo, když jsou to prkotiny, proč se tím zabýváte Vy? Ani nereagujete na recept, pouze na Vámi nazvané prkotiny.. zajímavé..Prkotinou nazýváte krádež a porušení autorských práv??? To je také zajímavé..Člověk aby si nechával ověřovat notářem své recepty... není to absurdní? Na co jsou zákony a autorských právech? Ano, lidé vědí, že jsou lidé, kteří nejsou čestní... ale pak by nebyl nikde publikován žádný recept atd... tohoto chcete docílit?

    • adéla A.
      adéla A. | 14. 11. 2008 14:29

      Milá Sylvo, je to určitě nepříjemná situace, ale promiňte mi, ale s tím musíte počítat, když Váš přítel dá recept na internet, že se najde někdo, kdo ho překopíruje, či si ho jinak přivlastní. Jednoduchá rada: buď recepty nevkládejte nebo se nezabývejte takovými prkotinami. Hezký den

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 14. 11. 2008 08:17

      Velmi dobré!Mrzí mě ovšem to, že jsou lidé, kteří mají tu drzost zkopírovat tento recept na jiný server a přivlastnit si jej! Chytrazena.cz by měla být asi žalována, neboť i redakce toho serveru se na krádeži podílí svým vyjádřením se mému příteli.. Nebylo by možná špatné, kdyby se recepty.cz ozvali zmíněnému serveru s tím, že neoprávněně zkopírovali část obsahu těchto stránek a navíc se pod to podepsali...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
    Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Créme fraiche Droždí Máslo Mléko Mletý kmín Mouka Muškátový oříšek Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohová pomazánka s česnekem

    Tvarohová pomazánka s česnekem

    Hruškový koláč II.

    Hruškový koláč II.

    Pudinková bábovka II.

    Pudinková bábovka II.

    Kokosový koláč

    Kokosový koláč

    Kuře po kreolsku

    Kuře po kreolsku

    Zelný salát s mrkví a paprikou

    Zelný salát s mrkví a paprikou

    Zeleninová česnečka s kroupami

    Zeleninová česnečka s kroupami

    Celerové hovězí s tymiánem

    Celerové hovězí s tymiánem

    Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

    Hovězí guláš s domácím Bavorským…

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    27
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
    Spaghetti Carbonara – La…
    22
    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone
    22
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    AHA.cz Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    AHA.cz Deník Aha! 16.4.2021

    Deník Aha! 16.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Ženy.cz Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Almnüsse (smažené koblížky)
    Almnüsse (smažené koblížky)
    Alpský Kaiserschmarrn
    Alpský Kaiserschmarrn
    Alsaské zelí
    Alsaské zelí
    Alsaský jablečný koláč
    Alsaský jablečný koláč
    Amaretti sušenky
    Amaretti sušenky
    Amasaké s pudinkem a ovocem
    Amasaké s pudinkem a ovocem
    • Recepty.cz
    • Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí