• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

    autor: Smith-P.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na těsto
      • 400
        g mouka
      • 200
        ml mléko
      • 0,75
        kostka droždí
      • 1
        lžíce rostlinný olej
      • 0,50
        lžička sůl
      • máslo
    • Na náplň
      • 1
        kg cibule 1-1
      • 150
        g slanina
      • 4
        ks vejce
      • 100
        g zakysaná smetana
      • 0,50
        ks sůl
      • pepř mletý
      • muškátový oříšek
      • mletý kmín
      • 200
        g créme fraiche na domácí výrobu: 200 ml smetany ke šlehání a 2 lžíce podmáslí
      • máslo a olej na smažení/dušení

    Postup přípravy receptu

    1
    Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a necháme stát alespoň 24 hodin na teplém místě (pokojová teplota), pak máme v kelímku již créme fraîche.
    2
    Droždí rozdrolíme a rozpustíme ve vlažném mléce, řádně promícháme. Do velké mísy dáme 2/3 uvedeného množství mouky, přidáme směs mléka a droždí a řádným promícháním si vyrobíme omládek, který necháme 15 minut odpočívat, mísu přitom máme přikrytou utěrkou. V mezičase můžeme začít loupat cibuli a krájet ji na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky. K omládku pak přidáme zbytek mouky, lžíci oleje a 1/2 lžičky soli, řádně prohněteme, opět přikryjeme a necháme kynout 15 minut. V mezičase dáme (na kousku másla a oleji) na 20 minut podusit veškerou na kolečka nakrájenou cibuli (ve velké pánvi s vysokým okrajem nebo v hrnci), občas promícháme. Na menší pánvičce zvlášť osmahneme rovněž na směsi oleje a másla dozlatova kostičky slaniny.
    3
    Troubu dáme předehřát na 220 °C (spodní a horní ohřev). Hluboký, hranatý plech mírně vymažeme kouskem másla a na pomoučeném vále natenko vyválíme vykynuté těsto, které vzápětí dáme na plech. Těsto by mělo po stranách mít asi 2 cm vysoké okraje. V míse řádně smícháme vajíčka, créme fraîche a zakysanou smetanu, řádně ochutíme solí a pepřem, trochou mletého kmínu a přistrouháme trošku muškátového oříšku. Poté vmícháme podušenou cibuli a osmahnutou slaninu. Tuto směs vyklopíme na těsto v plechu a rovnoměrně rozetřeme. V předehřáté troubě pak pečeme 45-60 minut uprostřed a ke konci přesuneme na vrchní drážku. Cibulový koláč je hotový až má zlatavý povrch, podáváme jej vlažný nejlépe společně se skleničkou burčáku.
    4
    Tento pokrm se těší velké obliby ve vinařských regionech Alsaska, Lotrinska a Německa, např. v Bádensku, poblíž Rýna a Mosely, ve Falcu a ve Frankách. Podává se zejména v burčákové sezoně, jelikož se chutě burčáku a cibulového koláče perfektně doplňují.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cibulový koláč III.

    Cibulový koláč III.

    Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

    Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

    Cibulový koláč se slaninou

    Cibulový koláč se slaninou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • marek
      marek | 6. 6. 2015 23:00

      to jako vážně hodinu péct? :'( Trochu se vloudil šotek,co? :-D

    • mír
      mír | 22. 4. 2015 18:37

      :-D :-D :-D

    • mír
      mír | 22. 4. 2015 18:36

      :-D :-D :-D :-D Jelito,jelito

    • petr
      petr | 19. 4. 2015 18:25

      ...nejlepší je kroupový český jelito.... :-D

    • Andrei
      Andrei | 15. 7. 2013 00:41

      Yeah, that's the <a href="http://oujwqhxevca.com">tikcte,</a> sir or ma'am

    • Don
      Don | 12. 7. 2013 08:17

      Just what the doctor orddeer, thankity you!

    • Laice
      Laice | 7. 7. 2013 13:05

      Na recepty (navíc veřejně sdílené) se nevztahují žádná autorská práva :-D Nezlobte se, ale Vaše hloupost mě opravdu rozesmála :-D Co takle, zažalovat ty, kteří si dovolili si recept vytisknout a dát ho kamarádce??? :-D Krádež byto byla, pokud by Vám ten recept někdo ukradl z kabelky( ikdyž jak určit jeho hodnotu???), ne když ho dáte k veřejnému sdílení...Pokud si necháte otevřené dveře od bytu a někdo Vám z něj odnese věci, ani policie ani pojišťovna to nebudou považovat za krádež :))) zkuste to :-D

    • pippiva
      pippiva | 10. 10. 2011 10:06

      ...muj kolac oproti Vasemu byl trochu "anemicky" jelikoz jsem jej delala dost pozde vecer a umirali jsme hlady, vytahla jsem jej z trouby jakmile se jevil jedly' :-D ;-)

    • Smith-P. | 10. 10. 2011 09:56

      přidal jsem pro ilustraci vlastní fotku cibulového koláče jak vypadal naposled, když jsem jej dělal. ;-)

    • Smith-P. | 9. 10. 2011 18:14

      Děkuji za chválu a není zač. ;-) Dělávám to v hlubokém hranatém plechu, který byl dodán s mou troubou. Těsto pak je tenčí než zde na obrázku a převážnou část koláče tvoří náplň. Dá se bez problémů jíst více dnů, lze bez problémů ohřívat. Chutná ostatně nejlépe, když je vlažný.

    • pippiva
      pippiva | 9. 10. 2011 00:37

      Vyborny kolac! Creme fraiche jsem si musela vyrobit sama, ovsem vyrabela jsem podle jiz osvedceneho receptu 200 ml slehacky a 100g reckeho bileho jogurtu a par kapek citronove stavy (na jihu Italie podmasli nesezenu a tenhle recept na vyrobu creme fraiche jsem si kdysi nasla na it.internetu). Delala jsem polovicni davku, nevim, jak velky plech jste pouzil, ja jsem pouzila kulatou kolacovou formu 28 cm. Kolac krasne voni, namisto burcaku (ten jsem nepila ani nepamatuji :-S ) jsme si s manzelem otevreli lahvinku prosecca. Diky za recept. :-)

    • Tereza T
      Tereza T | 16. 5. 2011 14:01

      Opraveno, díky.

    • pippiva
      pippiva | 16. 5. 2011 13:49

      Prosim upravit zarazeni-kolac je slany.

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 14. 11. 2008 23:56

      Adélo, když jsou to prkotiny, proč se tím zabýváte Vy? Ani nereagujete na recept, pouze na Vámi nazvané prkotiny.. zajímavé..Prkotinou nazýváte krádež a porušení autorských práv??? To je také zajímavé..Člověk aby si nechával ověřovat notářem své recepty... není to absurdní? Na co jsou zákony a autorských právech? Ano, lidé vědí, že jsou lidé, kteří nejsou čestní... ale pak by nebyl nikde publikován žádný recept atd... tohoto chcete docílit?

    • adéla A.
      adéla A. | 14. 11. 2008 14:29

      Milá Sylvo, je to určitě nepříjemná situace, ale promiňte mi, ale s tím musíte počítat, když Váš přítel dá recept na internet, že se najde někdo, kdo ho překopíruje, či si ho jinak přivlastní. Jednoduchá rada: buď recepty nevkládejte nebo se nezabývejte takovými prkotinami. Hezký den

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 14. 11. 2008 08:17

      Velmi dobré!Mrzí mě ovšem to, že jsou lidé, kteří mají tu drzost zkopírovat tento recept na jiný server a přivlastnit si jej! Chytrazena.cz by měla být asi žalována, neboť i redakce toho serveru se na krádeži podílí svým vyjádřením se mému příteli.. Nebylo by možná špatné, kdyby se recepty.cz ozvali zmíněnému serveru s tím, že neoprávněně zkopírovali část obsahu těchto stránek a navíc se pod to podepsali...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
    Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Créme fraiche Droždí Máslo Mléko Mletý kmín Mouka Muškátový oříšek Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Letní zeleninový salát a bylinkami

    Letní zeleninový salát a bylinkami

    Muffinky borůvkové

    Muffinky borůvkové

    Brokolicová polévka s vločkami

    Brokolicová polévka s vločkami

    Číňan na houbách

    Číňan na houbách

    Žampionový salát pro mlsné

    Žampionový salát pro mlsné

    Domácí chleba

    Domácí chleba

    Bramborová frittata

    Bramborová frittata

    Bramborovo-květákové placičky

    Bramborovo-květákové placičky

    Izraelský hummus

    Izraelský hummus

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    80
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    24
    Masové šišky (kebaby) v chlebové placce
    Masové šišky (kebaby) v…
    23
    Rizoto zeleninové s kuřecím masem
    Rizoto zeleninové s…
    19
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    18
    Krémová polévka z dýně hokkaido
    Krémová polévka z dýně…

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Almnüsse (smažené koblížky)
    Almnüsse (smažené koblížky)
    Alpský Kaiserschmarrn
    Alpský Kaiserschmarrn
    Alsaské zelí
    Alsaské zelí
    Alsaský jablečný koláč
    Alsaský jablečný koláč
    Amaretti sušenky
    Amaretti sušenky
    Amasaké s pudinkem a ovocem
    Amasaké s pudinkem a ovocem
    • Recepty.cz
    • Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí