Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na kulatou formu 28 cm
    • 200
      g mrkev
    • 100
      ml pomerančová šťáva
    • 1
      lžíce pomerančová kůra
    • 150
      g med
    • 100
      g máslo nebo Hera - rozpuštěné
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva větší polovina balíčku
    • tuk
  • Dále dle chuti
    • nasekané ořechy
    • mandle
    • skořice - mletá
    • rozinky
    • bílková poleva
    • poleva cukrová - pomerančová nebo citronová
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý sníh z bílků.
2
Těsto rovnoměrně rozetřeme ve formě a dáme péct na 180 stupňů předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme polevou dle chuti.
3
Koláč je vláčný, není příliš sladký a hodí se na něj i cukrová poleva z moučkového cukru a pomerančové (citronové) šťávy, pro milovníky sladkého.
4
Pokud chceme, můžeme dozdobit i kopečkem zakysané smetany oslazené medem a plátkem pomeranče.
5
Před pečením můžeme do těsta přidat skořici, ořechy...
6
Těsto můžeme dát do dortové formy a použít po upečení jako dortový korpus.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michaela
    Michaela |

    27. 1. 2017 12:33

    Děvčata, já to teď upekla, nechala vychladit na balkóně a už jsem okusila. Dala do toho ořechy a nahoru tu citronovou polevu. Buchta je vynikajicí!! Až všichni dorazí, jen se po ni zapráší!! :D

  • marie
    marie |

    31. 1. 2016 14:11

    výborná buchta, kterou si určitě dovedu představit ve formě dortu s lehkým krémem.

  • Jana Petráková
    Jana Petráková |

    14. 4. 2015 12:34

    Výborný mokrý koláč, co se v puse jen rozplyne. Kvituji, že v koláči už není cukr navíc, moučkový cukr jsem ani nepotřebovala a kdyby, použila bych radši opět trochu medu.

  • Klára
    Klára |

    5. 3. 2014 23:19

    Výborná, ne moc sladká, zpočátku chuť nic moc, hlavně při smíchávání surovin. Radím přidat určitě rozinky, protože ty tomu dodají šmrnc. :-)

  • N.Rousová
    N.Rousová |

    28. 2. 2014 14:07

    Výborná buchta kterou se neudusíme i když jí sníme suchou,přidala jsem do ní jen trochu rozinek.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: