Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      ml olej řepkový nebo slunečnicový
    • 250
      g třtinový cukr
    • pomerančová kůra z půlky pomeranče
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g lískové oříšky nakrájených na menší kousky
    • 250
      g mrkev nastrouhaná
    • 250
      g hladká mouka
  • Krém
    • 300
      g cream cheese
    • pomerančová kůra z půlky pomeranče
    • 3
      lžíce pomerančová šťáva
    • 75
      g moučkový cukr
    • 50
      g pistácie oloupané na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180°C a pekáček o rozměrech zhruba 20×30 cm vyložte pečícím papírem nebo použijte kulatou dortovou formu o průměru 20 cm.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Do mísy dejte olej, cukr, kůru z 1/2 pomeranče a špetku soli a šlehačem šlehejte zhruba 3-4 minuty. Poté přidejte vajíčka a znovu promíchejte alespoň 2 minuty.
3
Ke směsi prosejte mouku a zlehka ji do těsta zapracujte. Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev a lískové ořechy – vše promíchejte a přesuňte do pekáčku.
4
Pečte 40-45 minut a pečte dokud nebude mrkvový dort na povrchu zlatavý, raději ale korpus překontrolujte dřevěnou špejlí, musí vyjít z těsta suchá.
5
Upečený dort nechte vychladnout a mezitím si vyšlehejte cream cheese (krémový sýr) s moučkovým cukrem, zbylou pomerančovou kůrou a pomerančovou šťávou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

6
Krém naneste na vychladlý mrkváč a hustě zasypte nasekanými pistáciemi.
7
Autorkou receptu je skvělá foodblogerka Bára Gorecká z blogu Máma peče doma.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.