Telecí maso v celku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou...
více o Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Klobásu vždy asi po 6 cm pevně stáhneme režnou nití tak, aby vznikla řada malých párečků. V hrnci zahřejeme vodu na cca 80°C (nesmí se vařit, aby...
více o Vařená vinná klobása s křenem
Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, každé rozkrojíme na 4 díly, potřeme povidly a složíme do původního tvaru.
Listové těsto vyválíme na plát, který...
více o Povidlová skládaná jablka v ranečku
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného...
více o Hermelínové měšce (kapsy)
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich...
více o Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Každý řez prosolíme troškou soli, stejně tak troškou mletého pepře a zasypeme...
více o Bůčková kniha