Fantastická ořechová roláda bez mouky

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g strouhané ořechy
    • 80
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2,5
      dl šlehačka
    • čokoláda
    • ořechy na nazdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse utřeme cukr se žloutky a vanilkovým cukrem do pěny. Opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na závěr nastrouhané ořechy. Pečící papír pomažeme tukem a vlijeme na něj těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut, raději kontroloujeme, aby se nestalo, že bude moc tuhá a zlomí se.
2
Upečený plát těsta necháme vychladnout, pak převrátíme a papír sloupneme, potřeme ho ušlehanou šlehačkou a zavineme. Pocákáme čokoládovou polevou a poklademe řadou celých ořechových jader. Vychladíme a pak jen koukáme, jak neuvěřitelně rychle zmizí!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michelle
    Michelle |

    11. 6. 2016 10:09

    Hm, já ořechy melu...nevím, co je to nastrouhané ořechy...jinak těsto hodně lepivé, chuťově moc nepřekvapila. Jako náplň je lepší vyšlehané mascarpone s meden.

  • Cherlen
    Cherlen |

    13. 12. 2014 21:27

    Roláda byla dobrá, jen těsto je dost tenké a lepivé... Kde se mohla stát chyba? Velikostí/hloubkou plechut to nebylo.

  • Cherlen
    Cherlen |

    13. 12. 2014 21:25

    Roláda je dobrá, jen mi příjde hodně tenoučká a lepivá...

  • Cherlen
    Cherlen |

    12. 12. 2014 19:31

    Potřebovala jsem se zbavit mletých ořechů a tahle roláda mi padla do oka. V pečení jsem začátečník a měla jsem obavy...ale snad dopadne dobře. Jen nevím jestli jsem ji nevyndala brzy, těsto dost lepilo a měla jsem co dělat, aby ji srolovala.

  • Jana.
    Jana. |

    20. 1. 2011 16:27

    naprosto úžasná .. a snadná na přípravu :-) ... jen se nám nestihla uležet ani dvě hoďky :-))

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    5. 5. 2009 02:00

    Marie, samozrejme muzete pouzit krem misto slehacky. Kazdy recept si lze prizpusobit vlastnim chutim a zamenit slehacku za krem chut rolady trochu zmeni,to vsak neznamena, ze rolada nebude dobra.

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    4. 5. 2009 21:42

    Šla by roláda naplnit i jiným krémem než šlehačkou? Prosím radu,ale myslím,že by to neměl být problém

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    24. 4. 2009 12:11

    taky znám kakovou bez mouky, ale o téhle sylším poprvé. Naladěna pochvalou, určtiě příležitostně vyzkouším. Prozatím ukládám do oblíbených!

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    23. 4. 2009 23:53

    Opravdu výýýborná! Jinak dělám čokoládovou roládu také bez mouky, ale tahle je snad ještě lepší! Dávám velkou 1.

  • Di -
    Di - |

    20. 4. 2009 17:17

    Potvrzuji, že roláda je moc dobrá, ale také, že recept tu už 2 x je. Dito, prosím, příště se raději přesvěčte, zda se neopakujete.

  • Dita H.
    Dita H. |

    20. 4. 2009 07:25

    omlouvám se za neoddělení ingrediencí čárkou, jsem začátečnice. Jinak ještě chci dodat, že roláda je vhodná i pro ty, kteří dodržují dělenou stravu a že chuťově je lepší než obyčejná z piškotového těsta. Když ji upeču, musím pak rozdávat recepty.