Čtverečky "Cappuccino"

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vále smícháme všechny přísady a přidáme v trošce horké vody rozpuštěné kapučíno. Zpracované těsto je hladké a nelepí se, ale doporučuji vyvalovat přes mikrotenové sáčky, aby se nemusela přidávat další mouka. Vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme čtverečky nebo jiné tvary. Po upečení slepujeme máslovým krémem ochuceným opět rozpuštěným kapučínem. Povrch potřeme čokoládovou nebo kávovou polevou. Cukroví necháme minimálně 3 dny "dojít".
Použité ingredience v tomto receptu: Capuccino Čokoláda Cukr Hladká mouka Máslo Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    25. 11. 2015 09:48

    Dobrý den, mám dotaz ohledně máslového krému....vydrží pak cukroví déle? nezkazí se ten máslový krém? nebo je nutné dávat cukroví do lednice?

  • vel
    vel |

    7. 12. 2014 22:02

    Včera jsem udělala těsto, dala ztuhnout do lednice, večer jsem vykrájela a upekla. Moc dobré, a to ještě není slepené! Taky se mi to trochu lepilo , doporučuji silikonový vál. Jinak, hodně podobný recept mám na linecké.Takže až budu příště dělat toto cukroví tak spíš podle receptu na linecké s přidáním kapučina (suchého, včera jsem také dala 2 vrch.lžičky suchého). A nedávala bych celé vejce, ale jenom žloutek.

  • vel
    vel |

    7. 12. 2014 22:02

    Včera jsem udělala těsto, dala ztuhnout do lednice, večer jsem vykrájela a upekla. Moc dobré, a to ještě není slepené! Taky se mi to trochu lepilo , doporučuji silikonový vál. Jinak, hodně podobný recept mám na linecké.Takže až budu příště dělat toto cukroví tak spíš podle receptu na linecké s přidáním kapučina (suchého, včera jsem také dala 2 vrch.lžičky suchého). A nedávala bych celé vejce, ale jenom žloutek.

  • Rudolf
    Rudolf |

    1. 12. 2014 17:20

    Ahoj, používám capuccina přesně, jak jsou 2v1, taková velikost. 2 do těsta, 1 do náplně, ať je to pořádně capuccíííííííííííííínovýýýýýýýýýýý <3 <3 <3

  • Rudolf
    Rudolf |

    1. 12. 2014 17:18

    Ahoj, tento recept jsem si musela asi po 5 letech vyhledat, dělám ho každoročně, neboť chutná dceři, ale pokaždké mi strašně lepí. Nevím, jak je to možné, když někomu NE, ale koukám, že ingredience mám správně. No nic, jdu to dohnat opět moukou :-\

  • Veselá Mila
    Veselá Mila |

    29. 11. 2014 14:02

    Na jednu dávku cukroví tak cca 2-3 lžičky nescafé, nebo kapučíno v prášku. Je to jedno, jde tam o tu chuť instantní kávy. Takže přidávejte do těsta a ochutnávejte.... Mila Veselá

  • Lucka
    Lucka |

    17. 11. 2014 11:34

    Chci se zeptal, co je mysleno balickem kapucina, jestli cele baleni, ci jak jsou ty treba nescafe 2v1, porcovane, tak ty porce?? diky

  • nonah
    nonah |

    6. 12. 2013 09:09

    Těsto se lepilo příšerně moc, musela jsem přidat ještě 200g mouky. jinak chuťově dobré, ale budu doufat, že ještě změkne. O:-)

  • Sixa
    Sixa |

    7. 12. 2010 21:48

    Těsto se moc nelepilo, bylo důležité promíchat strouhanou čokoládu s moukou, čokoládu jsem dala před strouháním na půl hodiny do mrazničky, netopila se v rukou. Super, hodnotím pozitivně :-)

  • Jitka
    Jitka |

    16. 12. 2007 13:45

    Nechutná nám........možná jsem něco neudělala dobře. A navíc každý máme jazýček na něco jiného, takže třeba otázka vkusu.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    28. 11. 2007 18:15

    Táňo K., káva 3v1 se dá klidně použít, akorát, že jsou v tom jako větší kousky té instantní kávy, takže těsto je pak "kropenatější". Na chuť to nevadí.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    26. 11. 2007 17:29

    Nemáte prosím někdo zkušenost s použitím kávy 3 v 1 místo cappuccina? Děkuji za odpověď.

  • lenak
    lenak |

    22. 11. 2007 19:48

    No teda, právě jsem zadělala jedno těsto "lepidlo" a zašla jsem si sem na web zklidnit "psíchu". A hned tady čtu takovou radu. TO se mi náramně hodí. Tak taky na oplatku přidám radu. Rozbil se mi váleček na těsto, tak jsem zašla u nás do domácích potřeb pro nový. Dala jsem na radu a zakoupila jsem takový malý, cca 10cm dlouhý a s držadlem. Je naprosto úžasný, daleko lépe se s ním vyvaluje tvar, který si člověk zamane a natož v hlubokém plechu. Řekla bych, že se mi od té doby i daří mít mouku v těstě a né v širokém okolí.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    22. 11. 2007 13:55

    Tady by měla být galerie zlepšováků a nápadů:-)). Za tenhle Markétu taky chválím, zkusím to, až budu péct.

  • Gábina H
    Gábina H |

    22. 11. 2007 13:06

    Markétko, to je dobrý nápad. Mně se vždycky ta vrchní vrstva folie hrnula a na těstě byly někde vidět takové rýhy

  • marketa06
    marketa06 |

    21. 11. 2007 23:00

    recept si pošlu mailem. Protože ho určitě letos udělám moc se mi líbí. A mám jeden "zlepšovák". Těsta, která potřebují vyválet mezi mikrotenem, dělám tak, že si natáhnu potravinovou folii přes vál a hlavně váleček. Osvědčilo se mi to víc, lépe se s těstem manipuluju.

  • beba
    beba |

    20. 12. 2006 22:32

    Krem som vyšľahala ako mi poradila p. Hanka, ale nepodarilo sa mi to znova vyšľahať do hladka. Nevadí, manžel tvrdí, že je to super.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    20. 12. 2006 18:13

    Katko zkuste Čokoládová kolečka, to ještě stihnete , po naplnění jsou hned měkká. Je tam dobré těsto, hodně náplně, čokoláda, to byste se mohla manželovi zavděčit.

  • D K
    D K |

    20. 12. 2006 17:19

    Já jsem udělala krém z másla, cukru, trochy rumu a nasypala capucino s Milkou čokoládou, vše od oka podle chuti. Jednoduchý ale dobrý. Ještě jsem přidala trochu kakaa, ale jen tolik, aby to mělo hezčí barvu.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    20. 12. 2006 15:48

    Bebo, zkus to nad párou znova vyšlehat.

  • beba
    beba |

    20. 12. 2006 15:43

    Pomóóóć! Robila som plnku tak, že som uvarila kašu z múky, mlieka a žĺtkov a vychladnutú som ju vmiešala do masla vyšľahaného s cukrom. Plnka ale nie je hladká, ale akoby hrudkovitá. Asi sa zrazila. Dá sa to nejako napraviť? Ďakujem za radu, večer chcem plniť.

  • Katka
    Katka |

    20. 12. 2006 10:10

    Zabudla som sa podpísať. Katka

  • Anonym
    Anonym |

    20. 12. 2006 10:08

    p./sl.? Mila, ďakujem za odpoveď. Ako ste napísala: "nakoniec to vôbec nevadí". Pečiem hlavne kôli manželovi a ten má rád koláčiky ako sám hovorí: "aby bolo do čoho zahryznúť". Môžem Vás poprosiť o nejaké tipy z tých všetkých koláčikov ktoré stoja zato? Vďaka.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    20. 12. 2006 07:27

    Katko, možná jste měla těsto dost řídké a taky 5 mm je dost tlustét, takže se trochu rozteklo, ale já myslím, že to nevadí, stejně je budete plnit, tak se nic neděje. Po upečení jsou čtverečky úplně tvrdé, ale krémem změknou. Práškem bych je rozhodně nekazila.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 12. 2006 06:45

    Myslím, že je normální, že čtverečky splasknou. A zvlášť když se vykrajuje malé cukroví, je hezčí, když není příliš tlusté (dělala jsem maličká srdíčka, vykrajovala jsem placičky o tloušťce 2-3 mm). Navíc po slepení krémem nasáknou a jsou krásně měkké.

  • Katka
    Katka |

    19. 12. 2006 21:00

    Prosíííííím o radu! Prečo sa po pečení "čtverečky" spľastnú??? Robila som ho podľa receptu, rozvaľkala na hrúbku 4-5mm. Cesto svojou vôňou a chuťou je O.K., až nato že upečené štvorčeky sú tenké placky. Netreba pridať do cesta prášok aby si zachovali tú hrúbku? Tiež sa mi zdá, že cesto po upečení je príliš mastné. Ďakujem.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    18. 12. 2006 11:56

    Beba, to dávání těsta do mrazáku (nebo ven když je zima) je popsáno v komentářích u Čokoládových koleček. Možná také někde v diskuzi, ale to už si nepamatuji. Doplňuji. Jestli máslo nebo Hera je skutečně rozdíl, ale já používám Heru nebo napůl s máslem a taky to jde. Těsto vyválím mezi foliemi a i s oběma foliemi a podložkou šoupnu do mrazáku, stačí chvilka, aby těsto hodně ztuhlo, ale nezmrzlo. Mezitím si vyválím další díl těsta. Po vyndání sloupnu folii z vrchu těsta, ale opět ji položím zpět, těsto obrátím ( jde to dobře, je to tuhé). Po vykrojení zůstane těsto ve formičce a dá se to krásně přenést na plech. To sloupnutí folie před vykrajováním je důležité, aby folie nekladla vůbec žádný odpor. Všechny tvary jsou stejné a jde to velmi rychle.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    18. 12. 2006 10:12

    Ušlehám 250 g másla s moučkovým cukrem (cca 100-150g podle toho,jak máte ráda sladký krém).Až je máslo ušlehané krásně do hladké pěny,přilévám za stálého šlehání 150-200ml vlažné kávy.Omlouvám se,že neuvádím přesné množství,ale dělám vše od oka.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    18. 12. 2006 09:56

    Bebo, sice jsem tento recept nepekla, ale důležité je, jestli to bylo dělané z másla ( má lepší tuhost než např. Hera ) a pak bycha dala těsto odpočinout přes noc do lednice. Dělám to tak s každým těstem a nemám problém.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    18. 12. 2006 09:49

    Beba, někdo tady radil dát vykrájené tvary na chvíli ztuhnout do lednice nebo mrazáku.

  • beba
    beba |

    18. 12. 2006 09:20

    Nie je 1,5 dcl kávy veľa? Viete mi napísať presne, ako sa ten krém robí? Vďaka

  • beba
    beba |

    18. 12. 2006 09:15

    Plná elánu na základe vašich komentárov som sa včera pustila do pečenia týchto štvorčekov. Prvé sklamanie som zažila keď som spracovávala cesto a bolo hrozne mäkké, lepilo sa a musela som pridať múku. Rozvaľkávala som ho medzi dvoma sáčikmi, to išlo celkom fajn, ale problém som mala s prenesením štvorčekov na plech. Cesto bolo totiž stále mäkké a nemohla som ho poriadne nabrať ani na široký nôž. Inak sa upiekli pekne. Viete mi prosím poradiť, ako mám postupovať, aby sa to dalo zvládnuť ľavou zadnou tak ako píšete Vy? Chuťovo sú dobré, zatiaľ som ich neplnila, dúfam, že bude stačiť až zajtra, aby boli na vianoce O.K.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    17. 12. 2006 14:50

    Ano, strouhaná čokoláda patří do těsta.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 12. 2006 11:48

    Tých 100 g strúhanej čokolády je do cesta?

  • Libuše Štefčeková
    Libuše Štefčeková |

    16. 12. 2006 19:38

    Pekla jsem na 150°C 7 minut,krásně voněl celý byt po cappucine,vyválela pomocí folie šlo to výborně.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    16. 12. 2006 16:38

    Kávovou polevu imituji čokoládovou ( čokoláda na vaření + 100% tuk+kakao) kam místo kakaa dám práškové kapučíno nebo nescafe.Tuk nesmí být horký, aby se to nesrazilo.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    16. 12. 2006 16:35

    Heru používám skoro na všechno pečené nebo napůl s máslem.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 12. 2006 15:17

    Dobrý den,mohu požít místo másla-do těsta.Heru?,

  • Irena S
    Irena S |

    16. 12. 2006 14:57

    Jak děláte kávovou polevu_

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2006 13:49

    Dodatek ke krému: a samozřejmě kapučíno - 2-3 KL vmíchat nakonec (dávám podle chuti).

  • Květa
    Květa |

    14. 12. 2006 13:47

    Také jsem pekla, s těstem se mi pracovalo moc dobře (chce ho hodně vychladit). Z poloviční dávky mám 45 ks, vyvalovala jsem natenko (2 mm) a vykrajovala malá srdíčka. Slepila jsem tímto krémem:100 ml mléka, 1 malý žloutek, 20 g cukru, 20 g hladké mouky, 1/2 vanilkového cukru, 15 g másla,Nejprve uvaříme kaši z mléka, cukru, žloutků a hladké mouky, necháme skoro vychladnout a potom smícháme s máslem a vanilkových cukrem.

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    14. 12. 2006 08:59

    Jen kávu do krému jsem nezkoušela, ale uvařím z mléka, kávy a solamylu nebo maizeny hustou kaši a tu přišlehávám k máslu s cukrem.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 12. 2006 06:13

    Myslím opravdu 2 dcl,možná 1,5 dcl,musí se to přilévat postupně.Dělám to od oka,takže přesně to nedokážu odhadnout.Ale 1,5 dcl minimálně.2 cl by tam asi nebyly ani cítit.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    13. 12. 2006 17:17

    Pekařinky, mám vyzkoušený krém Oetker. Do sypké směsi (vanilkový) přidám to kapučíno podle chuti a vyšlehám s mlékem podle návodu. Ani nenastavuji máslem, my máslové krémy moc nemusíme a tento je lehounký. Cukroví i mrazím (naplněné ) a je to lahoda.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 12. 2006 13:58

    Paní Zdeno, určitě 2 dcl nemyslíte spíš 2 cl?

  • Dita Korbelová
    Dita Korbelová |

    13. 12. 2006 12:30

    Milé dámy, tento recept jsem pekla již loni a musím srdečně doporučit!!! Pokud budete mít těsto příliš řidké, tak si pocukrujte mikrotenový sáček a půjde to lépe.S moukou to jde také, ale těsto ztrácí jemnou chuť. Je to obrovská mňamka a paní Veselé moc děkuji. Už ho mám napečené.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    13. 12. 2006 11:37

    Simčo nejsem sice autorka tohoto receptu,ale já bych ušlehala jen máslo s cukrem a do toho přilila silné kapučíno (na 250 g másla cca 2 dcl kapučína).Dělám tak kávový krém-jen máslo,cukr a silnou kávu.

  • Simča M.
    Simča M. |

    13. 12. 2006 11:14

    Mohu se zeptat, co myslite máslovým krémem?? Je to máslo s pudinkem, a k tomu pridane cappucino??? Dekuji za odpoved.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    12. 12. 2006 07:40

    Pekla jsem je včera. Nejřív bylo těsto hrozně lepivé a mokré, tak jsem se s tím chvíli mořila, ale pak jsem přidala trochu mouky a šlo to lépe. V troubě trochu naskočily i do výšky. Z poloviční dávky jsem měla 2 plechy, tedy asi 35 kousků (po slepení). Pekla jsem asi 8-10 minut při 175

  • Šárka
    Šárka |

    9. 12. 2006 22:57

    Milo, díky za radu, vyzkouším to taky namáčet a uvidím, zda se zadaří ;-)

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    6. 12. 2006 20:59

    Šárko, já cukroví do polevy namáčím. poleva je hodně teplá a cukroví mám zase hodně vychlazené. Opatrně namočím "vzhůru nohama". Poleva trošku okape a na studeném cukroví rychle tuhne.

  • Šárka
    Šárka |

    6. 12. 2006 18:50

    Jak to děláte, že poleva je tak rovnoměrná a hladká? Já dávala čokoládovou polevu na marokánky lžičkou a takovéhle to nebylo. Tam to ovšem nevadí, když jsem do ní dělala vidličkou vrypy.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    28. 11. 2006 17:34

    Čokoládu používám normální na vaření , tady i do těsta i na polevu. Do polevy dám trošku čokolády bílé, aby byla světlější a vypadala jako "kávová".

  • Jana Podrazilová
    Jana Podrazilová |

    28. 11. 2006 13:36

    Chci se zeptat, jaká se tam dává čokoláda?

  • Kate
    Kate |

    28. 11. 2006 12:07

    Tak tohle se mi moc líbí, já i manžel máme rádi cappucino a kávu, takže to určitě na míse dlouho nebude.. díky za receptík..

  • Michaela M
    Michaela M |

    29. 10. 2006 16:21

    děkuji

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    27. 10. 2006 17:17

    Michaelo nebojte, to není skutečná káva, ale zrnka jsou čokoládová. Dostanete je koupit. Ta zrnka na fotce jsou ale dělaná, čokoládová mi tenkrát došla. Namleté oříšky, trochu cukru, rozpuštěná čokoláda, trochu marmelády, rum, kousek másla, kapučino v prášku, prostě "od oka" co dům dal. Nakonec všem chutnala víc než ta čokoládová.

  • Michaela M
    Michaela M |

    27. 10. 2006 15:26

    Ráda bych vyzkoušela ale prosím o radu,jak chutná to cukroví když je ozdobené zrnky kávy,není to moc hořké?Jak moc je to poznat?Děkuji

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    11. 10. 2006 18:14

    dělala jsem loni, bylo dobré

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    10. 10. 2006 12:11

    pomalu pročítám vánoční cukroví / vánoce jsou tady cobydup /, tohle mě láká, asi letos vyzkouším

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    11. 12. 2005 22:51

    Paní Kovářová, moc děkuju. Lidka

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    11. 12. 2005 19:24

    Tak jinak, paní Míla Veselá zde v komentářích píše "Tak jsem zjistila, že krabička "Cappuccino"má celkovou hmotnost 125 g a je v ní 10 balíčků. Do těsta patří 2 takové balíčky."

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    11. 12. 2005 19:22

    Od jedné dobré duše jsem zjistila, že balíček cappuccina (ten jednorázový do hrníčku) má 7 g.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    11. 12. 2005 16:40

    Prosím, pomoc!!!!!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    10. 12. 2005 16:00

    Mám problém, muž koupil velké balení kapučína....Kolik má v gramech jeden balíček,prosím, holt to budu muset odvážit. Moc díky Lidka

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    7. 12. 2005 16:02

    Holky, má radost, že se Vám daří. Já jsem letos ještě ani nezačala, ale už se celá třesu :-).

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    7. 12. 2005 14:45

    Zapomnela jsem napsat, ze vsechno cukrovi, co jsem delala a povedlo se uz jsem ojednickovala, komentare by byli nadlouho:-))

  • Vlasta
    Vlasta |

    7. 12. 2005 14:16

    Fakt výborné

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    7. 12. 2005 13:35

    Milo, ctverecky jsou vyborne, krasne se mi s testem pracovalo, dekuji za recept.

  • Mila veselá
    Mila veselá |

    6. 12. 2005 15:58

    Anet, je to obyčejný moučkový cukr.

  • Anet
    Anet |

    6. 12. 2005 14:28

    Mám dotaz. Mletý cukr je cukr moučkový? Jinak se chystám toto cukroví vyzkoušet, bude to nevšední doplnění tradičních receptů.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    25. 11. 2005 09:38

    Dito, přeji dobrou chuť. Pokud už jste začala s vánočním pečením, tak se obávám, že do Vánoc budete muset péct znovu :-)

  • Dita
    Dita |

    24. 11. 2005 20:51

    Paní Mílo, našla jsem si Váš receptík a už jsem si udělala těsto. Mám přítele, mlsného asistenta, který mi jej uplácal a pak ujídal. Je moc dobré a těšíme se jak bude chutnat upečené. Díky za vynález!

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    25. 10. 2005 08:04

    Airan, já dělám máslový krém nastavovaný pudingem nebo kašičkou z hladké mouky a tu kávu přidávám do vyšlehaného másla s cukrem, opatrně, aby se to nesrazilo.Někdy také používám polotovar - krémy v prášku Dr. Oetker. Do některých moučníků nebo i cukroví ani to máslo nepřidávám.

  • airan
    airan |

    24. 10. 2005 18:55

    Milo, jak delate ten maslovy krem s kapucinem?

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    1. 10. 2005 14:40

    Tak jsem zjistila, že krabička "Cappuccino"má celkovou hmotnost 125 g a je v ní 10 balíčků. Do těsta patří 2 takové balíčky.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    30. 9. 2005 14:55

    Omlouvám se za nepřesnost, je míněna jedna porce do hrníčku. Tedy jeden pytlíček. Podívám se ještě kolik je to gramů.

  • Marie
    Marie |

    30. 9. 2005 14:37

    Balíček capuccina je míněno 100g balení nebo taková ta jedna porce do hrnečku?

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    22. 9. 2005 15:55

    Do krému tolik kapučína potřeba není, stačíí 2-3 lžičky na ochucení, zbytek si můžete vypít. Pozor: kapučíno rozpustit jen v minimálmím množství vody, ať není krém řádký, případně ať se vám nesrazí. Opatrně vyšlehat.

  • Lenka
    Lenka |

    22. 9. 2005 13:40

    Do těsta jsou dva balíčky kapučína a do krému bude třetí?

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    20. 9. 2005 13:06

    Recept jezařazen správně - ve Vánočních receptech.

  • Kristýna
    Kristýna |

    20. 9. 2005 12:21

    Nepatří to spíš do "Moučníky", než do "Ostatní"?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 9. 2005 12:19

    Tak nevím, paní Kovářová, nějak se Vám tam vloudil šotek a tam, kde by měly být recepty zařazeny do "moučníky" je "ostatní". Prosím o opravu, díky.

  • Kristýna
    Kristýna |

    20. 9. 2005 12:10

    To vypadá výborně.Já to snad zkusím ještě před Vánoci:-).Děkuji za inspiraci.URČITĚ upeču.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: