Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa nebo stehenní řízky (i králičí), plátky z vepřové kýty nebo krkovice...
    • sůl
    • 8
      plátek parmská šunka nebo pršut (lze použít i slaninu)
    • 16
      ks růžičková kapusta očištěná, dle velikosti, cca
    • koření dle chuti: Tandoora Masala, grilovací, Adžika, pepř nebo paprika...
    • olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso buď opatrně prokrojíme tak, že do něj uděláme hluboký zářez, který nedokrojíme, maso otevřeme a přes mikroten nebo fólii naklepeme, nebo plátky pod fólií naklepeme do slabší síly masa. Pokud budeme dělat měšce, budeme plnit osolené maso obložené šunkou do jeho středu kapustičkami, okraje zvedneme a svážeme silnější nití či provázkem jako měšec. Kapsy naplníme stejně, pouze okraje masa přes sebe pevně přehneme a naplněné maso (tak i tak) položíme do vymazaného pekáčku nebo zapákací misky, zvrchu okořeníme, zaklopíme a dáme péct (dusit) podle druhu masa 45 - 60 minut doměkka na 180 stupňů. Pokud je třeba, během pečení mírně podlijeme.Je lepší nedopékat odklopené, aby se nám maso nevysušilo, barvu masa nám zajistí protentokrát použité koření.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.