Kapusta v pivním těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kapusta - nejlépe letní, malé hlávky
    • olej na smažení
    • ubrousek na okapání přebytečného oleje
  • Těstíčko:
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • 8
      lžíce pivo - světlé 10 °
    • 100
      g hladká mouka dle hustoty, cca
    • sůl
    • koření dle chuti: česnekové, grilovací... nebo nastrouhaný česnek
    • prášek do pečiva - na špičku nože

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu uvaříme ve slané vodě na skus, scedíme, necháme dobře okapat, pokrájíme na měsíčky tak, že každý kousek bude mít část košťálu, který nám bude kapustové dílky držet pohromadě.
2
Z uvedených ingrediencích umícháme hladké středně husté těstíčko, které nám nebude rychle ztékat z kapusty. Ochutíme ho dle vlastní chuti.
3
V těstíčku obalíme dílky kapusty, které smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové dílky položíme na ubrousek, necháme okapat přebytečný olej.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: