Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou

moje hodnocení: 0

4.5

hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g řapíkatý celer
    • 100
      g pórek
    • 40
      g máslo cca
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g červená čočka
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l vývar cca
    • krutony nebo osmažená slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer dosklovata. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek, špetku muškátového květu a ještě krátce smažíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Přisypeme očištěné kapustičky, větší kusy můžeme přepůlit, přidáme čočku, přilijeme vývar, osolíme, opeříme a promícháme. Vaříme do změknutí kapustiček a čočky, cca 15 minut.
3
Do polévky můžeme ke konci vaření přidat i nasekanou petrželku, pažitku nebo mladé lístky celeru.

RADA: Zkuste další 3 polévky plné zeleniny

4
Podáváme s nasucho osmaženou slaninou nebo opečenými krutony.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.