Kapustičková polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks zázvor
    • řepkový olej
    • olej na smažení
    • 500
      g růžičková kapusta
    • 250
      g kořen petržele
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lahev sezamová semínka
    • 4
      snítka petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte kapustu, nahrubo nakrájenou petržel a krátce poduste. Podlijte vínem a vývarem, uvařte. Semínka opražte. Lístky s nudličkami petržele v oleji krátce osmažte dokřupava, osolte. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronem. Podávejte posypané sezamem a petrželovou slámou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: