Tagliatelle se žampiony

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g tagliatelle
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      hrst žampiony menších
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g smetana 12%
    • 3
      hrst baby špenát
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,5
      citronová kůra z půlky citronu
    • parmazán k podávání
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Cibuli pokrájejte na půlkolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky, česnek také na plátky. Na lžíci olivového oleje orestujte cibuli, žampiony a česnek, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Přiveďte k varu a na mírném ohni prohřívejte 2–3 minuty, omáčka bude rychle houstnout. Přidejte špenát, promíchejte a nechte listy jen minutu zavadnout. Omáčku dochuťte citronovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Do hotové omáčky vmíchejte uvařené těstoviny, dobře promíchejte, aby se obalily a servírujte na talíře. Na každou porci přidejte pečená rajčata a strouhaný parmazán.
4
Tip: Je-li omáčka příliš hustá, nařeďte ji několika lžícemi vody z těstovin a promíchejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.