Taiwanské voňavé kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • pepř mletý
    • 1
      lžička chilli
    • 80
      ml sojová omáčka
    • 160
      g rýžová mouka
    • olej na smažení
    • koření pěti vůní 1/2 lžičky
    • 2
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžička třtinový cukr
  • Posyp
    • 1
      lžička chilli
    • 2
      lžička koření pěti vůní
    • třtinový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience na posyp promíchejte a misku odložte. Kuřecí řízky uprostřed silné části nařízněte (opatrně, ať je neproříznete) a otevřete jako knihu, pěstí je trochu naklepejte. Smíchejte sójovou omáčku s octem, chilli, cukrem, kořením pěti vůní a trochou pepře.
2
Vetřete do masa, zakryjte a nechte 30 minut marinovat v ledničce. V pánvi rozehřejte olej. Do misek si připravte hladkou mouku, prošlehaná vejce a rýžovou mouku. Maso vyndejte z marinády, osušte a obalte v trojobalu hladká mouka, vejce a batátová mouka. Z obou stran je usmažte dozlatova. Podávejte s posypem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.