Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      cibule Menší, krájená na kostky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička alpská bylinná sůl
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 0,5
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      kardamom
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 6
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      hrnek mouka Placková směs
    • červené zelí krájený na čtverečky 2x2 cm
  • Salát
    • červené zelí
    • olivový olej
    • červená cibule nebo bílá cibule
    • sůl Mořská a bylinná sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na řidší těsto. Necháme alespoň 1/2 hodiny odstát. Mezitím nakrájíme zelí a cibuli, vmícháme do těsta. Takto můžeme těsto připravit i den předem a nechat v lednici. Na suché teflonové pánvi pod pokličkou pečeme placky silné asi 1 cm. Jakmile spodní strana zezlátne, otočíme a dopečeme již bez pokličky.
2
Salát: zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. V míse osolíme, důkladně promícháme a promačkáme, zavřeme do mikrotenu a zatížíme talířem s čímkoliv těžkým. Necháme v 2-5 hodim odležet při pokojové teplotě. Vmícháme olivový olej a podáváme. Můžeme přidat čerstvý kopr.

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    2. 6. 2007 19:07

    Tak co Ivano, povedlo se ? Mimochodem je s kapustou je to taky fajnová varianta.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    20. 3. 2007 15:22

    Receptík bude asi chutný, ale já dám bílé zelí místo červeného, je to na mě moc "jedovatá" barevná kombinace.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    17. 3. 2007 00:20

    Kamile, a kde je fantazie? Fandím nepoznanému a myslím si, že originální názvy zaujmou...proč se tlačit do škatulek ? Mě zaujme nový název...a jsem zvědavá, co se pod tím skrývá. Vaření je přece i o tom, ne?

  • MartinV
    MartinV |

    16. 3. 2007 21:05

    Věro, díky :-)Karolíno, peču na teflonce průměr 32 cm, na velké plotně stupeň 6 z 9 a pod pokličkou; po cca 8 minutách spodek zezlátne a vršek zpevní; druhou stranu peču cca 4 minuty. Je škoda rozehřívat troubu, ale šlo by to taky.Kamile, to je věc názoru. Vyhledávat se dá i v ingrediencích, takže pokud toužím po zelí, najde mi to.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    16. 3. 2007 18:43

    V poslední době se mi nelíbí, jak jednotliví tvůrci dobrot tyto pokrmy nazývají. Z názvu by měla být jasná alespoň kategie pokrmu - např. placky.Člověk pak něco hledá, dá to do vyhledavače. A co tam mám dát v tomto případě? Talíř, rudě, stop? Autoři dobrůtek, zamyslete se nad tím a popřejte i jiným tu potěchu z dobrého jídla!

  • Karolina Kostkova
    Karolina Kostkova |

    16. 3. 2007 13:37

    Vtipny nazev : )). Chtela bych se zeptat, jak dlouho placku na panvicce peceme - mam strach, aby se mouka propekla. Neslo by pect v troube? Diky.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    16. 3. 2007 09:48

    Martine, to je bombastický recept. Je vidět, že se nebojíš improvizovat. Po tvých receptech se přímo mládne :-)) Díky, jen tak dále.