• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
    Napište svůj komentář k receptu

    Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

    autor: MartinV
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        cibule Menší, krájená na kostky
      • 2
        ks vejce
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        lžička alpská bylinná sůl
      • 2
        lžička mletý kmín
      • 0,50
        lžička koriandr - mletý
      • 1
        kardamom
      • 0,50
        lžička pepř mletý
      • 6
        lžíce slunečnicový olej
      • 2
        hrnek mouka Placková směs
      • červené zelí krájený na čtverečky 2x2 cm
    • Salát
      • červené zelí
      • olivový olej
      • červená cibule nebo bílá cibule
      • sůl Mořská a bylinná sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na řidší těsto. Necháme alespoň 1/2 hodiny odstát. Mezitím nakrájíme zelí a cibuli, vmícháme do těsta. Takto můžeme těsto připravit i den předem a nechat v lednici. Na suché teflonové pánvi pod pokličkou pečeme placky silné asi 1 cm. Jakmile spodní strana zezlátne, otočíme a dopečeme již bez pokličky.
    2
    Salát: zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. V míse osolíme, důkladně promícháme a promačkáme, zavřeme do mikrotenu a zatížíme talířem s čímkoliv těžkým. Necháme v 2-5 hodim odležet při pokojové teplotě. Vmícháme olivový olej a podáváme. Můžeme přidat čerstvý kopr.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Veganský talíř

    Veganský talíř

    Zeleninový talíř III

    Zeleninový talíř III

    Pizza čtyř chutí

    Pizza čtyř chutí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • MartinV
      MartinV | 2. 6. 2007 19:07

      Tak co Ivano, povedlo se ? Mimochodem je s kapustou je to taky fajnová varianta.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:22

      Receptík bude asi chutný, ale já dám bílé zelí místo červeného, je to na mě moc "jedovatá" barevná kombinace.

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 17. 3. 2007 00:20

      Kamile, a kde je fantazie? Fandím nepoznanému a myslím si, že originální názvy zaujmou...proč se tlačit do škatulek ? Mě zaujme nový název...a jsem zvědavá, co se pod tím skrývá. Vaření je přece i o tom, ne?

    • MartinV
      MartinV | 16. 3. 2007 21:05

      Věro, díky :-)Karolíno, peču na teflonce průměr 32 cm, na velké plotně stupeň 6 z 9 a pod pokličkou; po cca 8 minutách spodek zezlátne a vršek zpevní; druhou stranu peču cca 4 minuty. Je škoda rozehřívat troubu, ale šlo by to taky.Kamile, to je věc názoru. Vyhledávat se dá i v ingrediencích, takže pokud toužím po zelí, najde mi to.

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 16. 3. 2007 18:43

      V poslední době se mi nelíbí, jak jednotliví tvůrci dobrot tyto pokrmy nazývají. Z názvu by měla být jasná alespoň kategie pokrmu - např. placky.Člověk pak něco hledá, dá to do vyhledavače. A co tam mám dát v tomto případě? Talíř, rudě, stop? Autoři dobrůtek, zamyslete se nad tím a popřejte i jiným tu potěchu z dobrého jídla!

    • Karolina Kostkova
      Karolina Kostkova | 16. 3. 2007 13:37

      Vtipny nazev : )). Chtela bych se zeptat, jak dlouho placku na panvicce peceme - mam strach, aby se mouka propekla. Neslo by pect v troube? Diky.

    • Věra z DC
      Věra z DC | 16. 3. 2007 09:48

      Martine, to je bombastický recept. Je vidět, že se nebojíš improvizovat. Po tvých receptech se přímo mládne :-)) Díky, jen tak dále.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
    Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Alpská bylinná sůl Červená cibule Červené zelí Cibule Kardamom Koriandr - mletý Mletý kmín Mouka Olivový olej Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Palačinkový dort

    Palačinkový dort

    Pikantní žebírka na grilu

    Pikantní žebírka na grilu

    Babiččiny "Francky"

    Babiččiny "Francky"

    Vajíčková pomazánka

    Vajíčková pomazánka

    Lahodný čokoládový krém na dorty

    Lahodný čokoládový krém na dorty

    Slané copánky z listového těsta

    Slané copánky z listového těsta

    Perník z domácí pekárny II.

    Perník z domácí pekárny II.

    Celerové placičky

    Celerové placičky

    Dukátové buchtičky s krémem

    Dukátové buchtičky s krémem

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    36
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    32
    Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
    Italská kuchyně-…
    29
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    24
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Taiwanské voňavé kuře
    Taiwanské voňavé kuře
    Tajemná brambora
    Tajemná brambora
    Tajemná rolka
    Tajemná rolka
    Tandoori kuře s cuketou
    Tandoori kuře s cuketou
    Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
    Tandoori masová směs s kořenovou…
    Tandoori masové nudličky - minutka
    Tandoori masové nudličky - minutka
    • Recepty.cz
    • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí