Obrácené rebarborové řezy II.

moje hodnocení:

2,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rostlinný olej
  • Náplň
    • 750
      g rebarbora nakrájená na 0,5 cm slabé plátky
    • skořice
    • 1
      lžíce cukr na posypání
  • Na plech
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpuštěné máslo přendáme na plech (20 x 30 cm) a pěkně ho rozetřeme. Máslo posypeme cukrem a na cukr dáme rozkrájenou rebarboru. Pocukrujeme a posypeme skořicí.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a po troškách přidáváme olej. Do mouky zamícháme prášek do pečiva přidáme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do těsta.
3
Těsto rozetřeme na rebarboru. V horkovzdušné troubě pečeme asi na 170-180 °C asi 25 minut. Čas pečení je orientační. Po vychladnutí plech obrátíme na nějakou podložku nebo prkénko. Rozkrájíme na díly, které zdobíme šlehačkou.
4
Rebarboru lze nahradit jablky, výborné jsou s hruškami.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    24. 7. 2006 13:46

    Tento recept mě bohužel velmi zklamal. Těsta bylo v poměru k rebarboře velmi málo, také se mi zdálo málo cukru s ohledem na to, že rebarbora je dost kyselá. Možná je chyba ve mně a mám malé lžíce, kterými jsem suroviny odměřovala :o). Pekla jsem už dost moučníků, neříkám, že jsem přeborník, ale takto nepovedený koláč jsem ještě nejedla, asi jsem měla dát na svou intuici a přelít rebarboru vlastním piškotovým těstem a zbytečně neexperimentovat. K tomuto receptu se už radši nevrátím.

  • Airan
    Airan |

    5. 6. 2006 12:30

    Znam a delam, vrele doporucuji. Jen misto cukru davam na dno svetly karamel s maslem.