Salát s bramborami a makrelou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory varný typ A
    • olivový olej
    • 6
      stroužek česnek
    • 200
      g mražený hrášek
    • 300
      g uzená makrela
    • 1
      ks jablka větší - zelené
    • 5
      hrst polníček
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 150
      g bílý jogurt
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, přidejte česnek a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 - 30 minut.

RADA: Tipy na zdravé jídlo do krabičky!

2
Hrášek nechte zcela rozmrznout, důkladně ho propláchněte studenou vodou a dejte okapat. Z makrely oberte maso a zbavte je kůže a všech kostí. Jablko pokrájejte na čtvrtiny, zbavte je jádřince a ještě nakrájejte na tenké plátky. Vše promíchejte s polníčkem a zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
3
Přidejte brambory, vymačkejte stroužky česneku a podávejte se zálivkou umíchanou z bílého jogurtu, lžíce olivového oleje, soli a pepře. TIP: Kromě uzené makrely se do salátu hodí i uzený losos. Využít můžete i zbytky kuřecího či krůtího masa.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: