Pstruh na čekankovém risottu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g máslo +10 g na dokončení
    • sůl
    • 100
      ml olivový olej
    • hladká mouka na obalení
    • pepř mletý
    • 2
      ks petrželka nasekaná
    • 4
      ks pstruh filety
  • Risotta
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      ml bílé víno
    • drůbeží vývar
    • 3
      ks šalotka
    • 50
      g parmazán
    • 2
      ks čekanka
    • 400
      g rýže na rizoto

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji orestujte naskenou šalotku se stroužky česneku, který potom vyndejte. Přidejte nasekanou čekanku, orestujte a přisypte rýži. Promíchejte, zalijte vínem a nechte odpařit alkohol. Osolte, opepřete a postupně podlévejte teplým vývarem. Vývar redukujte, dokud rýže nezměkne. Asi 20 minut před odstavením z plotny přidejte strouhaný parmazán a na závěr máslo na zjemnění. Filety osolte a opepřete, obalte v hladké mouce a na másle restujte z každé strany 3 minuty. Ke konci přidejte máslo, petrželku, kterými filety přelijete. Podávejte s risottem.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i z nádobí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: