Pstruh na mandlích

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pstruh
    • 1
      ks citron
    • 1
      balíček mandlové lupínky
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečícím papírem.
2
Plech dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut. Pak vyndáme, potřeme máslem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme zpět do trouby. Pečeme asi 10 mimut a dáváme pozor, aby se lupínky nepřipálily. Dobu pečení upravíme podle velikosti pstruhů 15-20 min...
3
Hotového pstruha přeložíme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a zeleninový salát.
4
**Tip:** mandlové lupínky na talíři můžeme trochu pokapat medem. Necháme vyniknou jemnou chuť masa s hořkými mandlemi a sladkým medem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka
    frisanekelinka |

    22. 11. 2015 18:21

    Jednoduché a opravdu vynikající.

  • Carloponti
    Carloponti |

    4. 3. 2014 13:10

    Naprosto fenomenalni receptik <:-) <:-)

  • golf1590
    golf1590 |

    1. 3. 2014 11:25

    vyborný recept miluju pstruhy a vazně dobrý nemám slov

  • V.Danci
    V.Danci |

    21. 9. 2012 11:12

    vyborna ryba <3

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    9. 5. 2011 20:14

    Taky neobaluju v mouce. Tuto úpravu pstruha máme nejradši :-P

  • Eva1
    Eva1 |

    8. 5. 2011 18:10

    Je to otázka názoru a chuti. Recept mám od jednoho kuchaře, který je členem asociace českých, italský a francouzský kuchařů a vaří nejmodernějšími metodami, v páře, horkovzduchem nebo na kapce olivového oleje. Při úpravě jídel těmito technologiemi se co nejvíce zachovává přirozená chuť. :-) :-) :-)

  • Jana
    Jana |

    7. 5. 2011 19:37

    dobrý, ale víc nám chutná předem obalená v hladké mouce, má pak dobrou kůrčičku