Pstruh na oříškách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks pstruzi (menší, vykuchaní)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 0,5
      ks citronová šťáva (z půl citrónu)
    • 150
      g lískové oříšky (vyloupané, opražené a nasekané)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby důkladně osolte a opepřete a lehce je protáhněte v mouce. Polovinu másla s olejem rozehřejte ve velké pánvi a na středním plameni smažte pstruhy z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Opečené ryby pak přesuňte na talíř, zakryjte alobalem a uchovejte v teple. V pánvi po smažení rozehřejte zbylé máslo, vmíchejte oříšky a citronovou šťávu a minutu až dvě prohřejte. Podávejte k rybám.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.