Pstruh na másle s kmínem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pstruh Množství dle počtu osob
    • sůl
    • kmín
    • máslo
    • 3
      lžíce olej 2 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit s olejem (zabrání přepalování másla), vložíme rybu a smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení je cca 18 minut (záleží na velikosti ryby).
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Máslo Olej Pstruh Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jan Košnar
    Jan Košnar |

    28. 4. 2017 17:14

    Ryby byly vynikající a protože nás bylo sedm a bylo by zdlouhavé smažit je na víckrát, pekli se spolu dohromady na dvěstě v troubě asi půl hodiny. Paráda.

  • Kačenka
    Kačenka |

    30. 1. 2017 17:44

    Byly výborný <3 <3

  • MARIE
    MARIE |

    15. 1. 2017 16:53

    važení lidičky škrábete šupiny

  • Danko
    Danko |

    24. 12. 2016 12:46

    jde to na kmíně v troubě na pekáči ale je lepší ho nechat alespoň hodinu nasoleného a posypaného kmínem

  • František Kubelka
    František Kubelka |

    15. 10. 2016 17:21

    Vynikající. Kmín zajistil rybě velmi příjemnou chuť.

  • aladin
    aladin |

    27. 8. 2016 16:30

    dokonale jidlo, rychle a troufam si rict, ze i zdrave, protoze dneska se uz maslo opet uznava a ceni

  • Donatova
    Donatova |

    9. 7. 2016 21:23

    Vynikajici ryba. Dekuji.

  • Petr
    Petr |

    19. 3. 2016 11:47

    Hodně dobrý žrádlo ;-)

  • catwomen
    catwomen |

    12. 3. 2016 18:17

    je do velka libustka O:-)

  • Janka Bartošová
    Janka Bartošová |

    26. 2. 2016 15:24

    Kupte si lodnu,odělejte pod ní oheň a bude to zábava a žrádýlko pro celou obec :-D

  • Matěj
    Matěj |

    13. 2. 2016 21:10

    jo ale co mám dělat když mám pstruha 70 cm a 2,5 kg (chci ho udělat v celku) :-\

  • Petra Talarovičová
    Petra Talarovičová |

    3. 2. 2016 11:04

    Děkuji za recept. Byla to velká delikatesa.

  • Hani
    Hani |

    19. 12. 2015 20:02

    Vynikající ryba zvládnutá absolutní amatérkou!!!!

  • frak
    frak |

    7. 11. 2015 11:31

    A jéje, zase jeden z těch, kdo nejlépe vědí, co je zdravé a co vůbec ne. Jste jak pan docent, doktor (a já nevím, co měl ještě za tituly) Hejda. Ten kdysi dávno v rozhlase radil , co je zdravé a co ne. Když bylo másla na trhu nedostatek, tak máslo zdravé nebylo a na vše doporučoval používat umělé tuky, když byl másla přebytek, máslo byl ten nejzdravější tuk a vše by se mělo dělat na jenom na másle.

  • anevanu
    anevanu |

    18. 8. 2015 16:14

    já dělám pstruha na másle od mých asi osmi let <3 a vlastně od začátku..tzn upytlačím pstruha,vykuchám ,očistím šupiny okmínuju (kmínu používám míň,ale dávám drcený) osolím a smažím na másle (trik z olejem neznám ,ráda vyzkouším)Pokud mohu porovnat moje zkušenosti z dušením na kolečka nakrájené mrkve v másle,pstruh je hotový rozhodně za kratší dobu nežli mrkev.Co se týče škodlivosti rozbor sloučenin jsem nedělala,ale rozbor chuti je na jedničku z hvězdičkou :-*

  • anevanu
    anevanu |

    18. 8. 2015 16:14

    já dělám pstruha na másle od mých asi osmi let <3 a vlastně od začátku..tzn upytlačím pstruha,vykuchám ,očistím šupiny okmínuju (kmínu používám míň,ale dávám drcený) osolím a smažím na másle (trik z olejem neznám ,ráda vyzkouším)Pokud mohu porovnat moje zkušenosti z dušením na kolečka nakrájené mrkve v másle,pstruh je hotový rozhodně za kratší dobu nežli mrkev.Co se týče škodlivosti rozbor sloučenin jsem nedělala,ale rozbor chuti je na jedničku z hvězdičkou :-*

  • fifa
    fifa |

    25. 7. 2015 12:04

    skvele

  • Tereza
    Tereza |

    27. 5. 2015 11:55

    a co prepustene maslo?

  • Alena Černá
    Alena Černá |

    20. 2. 2015 19:22

    Vynikající, jednoduché, prostě perfektní. O:-)

  • Alena Černá
    Alena Černá |

    20. 2. 2015 19:22

    Vynikající, jednoduché, prostě perfektní. O:-)

  • Filip
    Filip |

    3. 1. 2015 22:35

    Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.

  • vladimír
    vladimír |

    20. 9. 2014 16:07

    Chtělo by to nejdřív dobře číst než člověk vypustí hlouposti s převody. :-\

  • Marta
    Marta |

    6. 9. 2014 11:03

    Recept výborný, jen pan Mirek by měl pozorněji číst, v receptu je uvedeno 30g (gramů), ne dkg (deka).Dobrou chuť

  • Katka
    Katka |

    4. 8. 2014 15:34

    V rámci úspory nádobí při kempování je to recept ideál.A navíc výbornej.Dík :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • Mirek
    Mirek |

    27. 6. 2014 13:10

    Dobry den, jen na okraj, recept dobry jen ty prevody! Loni jsem podle podobneho receptu delal kavasaky(a lzice tam nebyly). Tady je aspon napsano ze 30dkg = polevkova lzice tak se clovek zorientuje. Jinak deka je deste, v kilu je 100dkg to znamena ze podle receptu by se melo na recept pouzit 1/3kg, tedy 333g. Coz by dopadlo jako ty moje lonske kvasaky ktere jsou nalozene v soli a nekvasi.

  • Vít Havlíček
    Vít Havlíček |

    23. 6. 2014 10:55

    Hodně laciný jídlo. Chutná jak hovno.... :-$

  • Nina
    Nina |

    4. 5. 2014 18:37

    Jo, to by byl pstruh v kmínu. :-D :-P

  • Daisy
    Daisy |

    8. 3. 2014 09:31

    Ten kmín je asi opravdu chyba :-) Pstruha milujeme, výborné jídlo, jenom ten na té hlavní fotce vypadá dost odpudivě :-$

  • Raposo
    Raposo |

    1. 3. 2014 20:34

    Vyzkoušeli jsme a moc nám to chutnalo :)

  • Stáňa
    Stáňa |

    26. 2. 2014 13:23

    Prostě perfektní. Doporučuji podávat jen s bagetkou. Už jsem ho dělala i s bramborama, ale bagetkou nám pstruh chutnal ještě víc.

  • Pepa
    Pepa |

    18. 1. 2014 12:14

    Sakra deset pytlíků kmínu na dva pstruhy a u nás v albertu jich mají jenom osm :-\

  • Sherpa
    Sherpa |

    11. 1. 2014 17:57

    30dkg kmínu. To mě pobavilo ;-) ;-)

  • Týna
    Týna |

    22. 11. 2013 13:42

    Skvělé a přitom tak jednoduché. Už dlouho jsem si tak nepochutnala, děkuji.

  • jj
    jj |

    30. 7. 2013 14:41

    :-D

  • Anička
    Anička |

    20. 4. 2013 22:08

    Pstruh patří mezi jednu z našich nejoblíbenějšch ryb a tahle úprava je famózně jednoduchá a chutná. :-) Za léta strávená s vášnivým rybářem už ho umím na talíři odkostit tak, že se ho nebojím předložit i dětem. :-)

  • Vesna
    Vesna |

    13. 3. 2013 07:23

    Jak už tu bylo psáno několikrát, množství 30 dkg se vztahuje k rybě, ne ke kmínu! Tedy 30 dkg ryby a 1 polévková lžíce kmínu. Kdybyste tak, Antone, nejdříve pořádně četl... :-))

  • anton
    anton |

    12. 3. 2013 20:28

    Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (30dkg) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit, vložíme rybu a smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení je cca 18 minut (záleží na velikosti ryby. K máslu můžeme přidat lžíci oleje, aby se nepřepalovalo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 30dkg kminu na 1 rybu???????Snad na 100 kg ryb.....

  • Pepa
    Pepa |

    21. 1. 2013 16:36

    Reaguji na Petra,těch 30 dkg je váha pstruha a na tuto váhu je zapotřebí polévkoná lžíce.Recept je prima

  • Alena Maršálková
    Alena Maršálková |

    3. 12. 2012 15:12

    Pstruzi byli eňoňůňo a určitě nebyli naposled <:-)

  • Petr
    Petr |

    21. 10. 2012 11:58

    :-D to kvantum kmínu je doufám překlep :-*

  • Imrich
    Imrich |

    10. 10. 2012 01:45

    No parada byl jsem v Pensilvanii na Delaware rece a chytl duhace.No na kmine byl primo uzasnej a to hlavne proto ze jeste predchvili plaval ve vode.No cersvi je cerstvi to se neda z kupnim z farem vubec srovnat.Tak diky za recept a hlavne nezapomente vychutnat "licka" ty jsou na halibutech,pstruzich a platyzech to nejlepsi

  • Kozoroh
    Kozoroh |

    25. 9. 2012 09:13

    Výborné, jednoduché a rychlé.

  • Víťa
    Víťa |

    14. 8. 2012 12:06

    Ahoj kuchaříci, tak pstruh už se smaží, už se mě sbíhají sliny....nedávno jsem měl v jedné hospůdce Pstruha a ten byl tak vynkající že tu zkouším doma...Víť :-) a

  • petr
    petr |

    24. 6. 2012 14:54

    Stara klasika, u nas casto byvala na taliri, tata mel rad ryby, dnes jsem si to pripomel a je to proste jednoduche a genialni. Kmin je pomerne malo pouzivany v jinych kuchynich sveta, pritom je uzasny.

  • Křivanová
    Křivanová |

    1. 3. 2012 19:53

    Pstruhy na másle musím brzy zopakovat, kmín výborně máslo ochutil a s chlebíkem, no nemám slov!

  • MARTINA
    MARTINA |

    6. 1. 2012 18:43

    NEMA CHYBU, HOTOVY ZAZRAK CHUTI, SUPERMNAMOZNI <:-)

  • honza
    honza |

    14. 9. 2011 13:10

    přečti si to znova a lépe

  • P. Bláha
    P. Bláha |

    18. 8. 2011 14:37

    Velice chutná a jemná úprava pstruha, na grilu také určitě zkusím. 30 dkg ryby a lžíce kmínu, pro Vladku.

  • vladka
    vladka |

    15. 8. 2011 11:34

    toto vypadá spíše jako kmín se pstruhem :-) 30 dkg kmínu je trochu moc, ne?

  • Jaruška
    Jaruška |

    14. 8. 2011 15:09

    Na grilu jsou opravdu bááááječné, doporučuji :-P ;-) .

  • HANKA
    HANKA |

    14. 6. 2011 15:12

    To je nějaká ptákovina?Tolik kminu....ha-ha...

  • Novotný Janek
    Novotný Janek |

    6. 6. 2011 15:21

    zkuste je dát na gril a zítra jdete koupit další 8-) :-D

  • Jarmila
    Jarmila |

    7. 5. 2011 07:42

    Milujeme ryby a tohle bylo opravdu luxusní. Jemně kořeněná chuť nás nadchla a opakovat budeme často. Určitě vyzkoušíme i na grilu. Děkuji za super recept. Jarmila

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    15. 2. 2011 17:53

    Toto je nejchutnější úprava pstruhů jakou znám,protože nenaruší chuť ryby.Vřele doporučuji,je to lahůdka 8-)

  • AAARV
    AAARV |

    27. 10. 2010 12:04

    Klasika je klasika, moc děkuji za recept! :-))

  • Ladia
    Ladia |

    19. 10. 2010 08:58

    Na grilu, špička

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    8. 10. 2010 12:14

    Dobré, rychlé...jen se mi ti pstruzi nevešli na pánev, tak se to trochu hůř smažilo. Ale jinak fajn.

  • Peter Anetta
    Peter Anetta |

    29. 5. 2010 06:43

    Je jasné, že těmi 30 dkg mysleli váhu ryby a ne kmínu. Sapienti sat. Jinak je to klasika a to vynikající.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    8. 4. 2010 20:24

    Pamatuji si z detstvi, tatinek jako vasnivy rybar nosil pstruhy celkem casto a maminka je delala stejnym zpusobem, jenom je pekla v remosce. Na belice pridavala jeste cesnek a pokazde to byla dobrota. Kminu vzdy davala od oka....(: Zavisi na chuti....

  • Ladia -
    Ladia - |

    8. 4. 2010 11:49

    Teď to čtu ještě jednou... na 30 deka ryby tedy na cca 300 gramovou porci ryby Jiří používá rovnou lžíci kmínu.

  • Ladia -
    Ladia - |

    8. 4. 2010 11:47

    30 dkg kmínu by bylo více jak 10 balíčků ;-)

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    8. 4. 2010 10:37

    Majka Rončáková - já tedy kmín nikdy nevážím, jelikož ho milujeme a dávám ho hodně. konkrétně zde pořádně posypu.Ale jednou to fakt zvážím (myšleno bez ironie!!!!)kolik kmínu tam vlastně cpu, ještě že je zdravý

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    8. 4. 2010 09:26

    Nemá být náhodou množství kmínu 30g?

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    7. 4. 2010 15:14

    Znám, dělám a mňam