• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Pstruh na másle s kmínem
    Napište svůj komentář k receptu

    Pstruh na másle s kmínem

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 99
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    Pstruh na másle s kmínem
    8fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • pstruh Množství dle počtu osob
      • sůl
      • kmín
      • máslo
      • 3
        lžíce olej 2 -

    Postup přípravy receptu

    1
    Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit s olejem (zabrání přepalování másla), vložíme rybu a smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení je cca 18 minut (záleží na velikosti ryby).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pstruh na másle

    Pstruh na másle

    Okoun na másle a kmínu

    Okoun na másle a kmínu

    Dušená karotka na másle s petrželí

    Dušená karotka na másle s petrželí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Jan Košnar
      Jan Košnar | 28. 4. 2017 17:14

      Ryby byly vynikající a protože nás bylo sedm a bylo by zdlouhavé smažit je na víckrát, pekli se spolu dohromady na dvěstě v troubě asi půl hodiny. Paráda.

    • Kačenka
      Kačenka | 30. 1. 2017 17:44

      Byly výborný <3 <3

    • MARIE
      MARIE | 15. 1. 2017 16:53

      važení lidičky škrábete šupiny

    • Danko
      Danko | 24. 12. 2016 12:46

      jde to na kmíně v troubě na pekáči ale je lepší ho nechat alespoň hodinu nasoleného a posypaného kmínem

    • František Kubelka
      František Kubelka | 15. 10. 2016 17:21

      Vynikající. Kmín zajistil rybě velmi příjemnou chuť.

    • aladin
      aladin | 27. 8. 2016 16:30

      dokonale jidlo, rychle a troufam si rict, ze i zdrave, protoze dneska se uz maslo opet uznava a ceni

    • Donatova
      Donatova | 9. 7. 2016 21:23

      Vynikajici ryba. Dekuji.

    • Petr
      Petr | 19. 3. 2016 11:47

      Hodně dobrý žrádlo ;-)

    • catwomen
      catwomen | 12. 3. 2016 18:17

      je do velka libustka O:-)

    • Janka Bartošová
      Janka Bartošová | 26. 2. 2016 15:24

      Kupte si lodnu,odělejte pod ní oheň a bude to zábava a žrádýlko pro celou obec :-D

    • Matěj
      Matěj | 13. 2. 2016 21:10

      jo ale co mám dělat když mám pstruha 70 cm a 2,5 kg (chci ho udělat v celku) :-\

    • Petra Talarovičová
      Petra Talarovičová | 3. 2. 2016 11:04

      Děkuji za recept. Byla to velká delikatesa.

    • Hani
      Hani | 19. 12. 2015 20:02

      Vynikající ryba zvládnutá absolutní amatérkou!!!!

    • frak | 7. 11. 2015 11:31

      A jéje, zase jeden z těch, kdo nejlépe vědí, co je zdravé a co vůbec ne. Jste jak pan docent, doktor (a já nevím, co měl ještě za tituly) Hejda. Ten kdysi dávno v rozhlase radil , co je zdravé a co ne. Když bylo másla na trhu nedostatek, tak máslo zdravé nebylo a na vše doporučoval používat umělé tuky, když byl másla přebytek, máslo byl ten nejzdravější tuk a vše by se mělo dělat na jenom na másle.

    • anevanu | 18. 8. 2015 16:14

      já dělám pstruha na másle od mých asi osmi let <3 a vlastně od začátku..tzn upytlačím pstruha,vykuchám ,očistím šupiny okmínuju (kmínu používám míň,ale dávám drcený) osolím a smažím na másle (trik z olejem neznám ,ráda vyzkouším)Pokud mohu porovnat moje zkušenosti z dušením na kolečka nakrájené mrkve v másle,pstruh je hotový rozhodně za kratší dobu nežli mrkev.Co se týče škodlivosti rozbor sloučenin jsem nedělala,ale rozbor chuti je na jedničku z hvězdičkou :-*

    • anevanu | 18. 8. 2015 16:14

      já dělám pstruha na másle od mých asi osmi let <3 a vlastně od začátku..tzn upytlačím pstruha,vykuchám ,očistím šupiny okmínuju (kmínu používám míň,ale dávám drcený) osolím a smažím na másle (trik z olejem neznám ,ráda vyzkouším)Pokud mohu porovnat moje zkušenosti z dušením na kolečka nakrájené mrkve v másle,pstruh je hotový rozhodně za kratší dobu nežli mrkev.Co se týče škodlivosti rozbor sloučenin jsem nedělala,ale rozbor chuti je na jedničku z hvězdičkou :-*

    • fifa
      fifa | 25. 7. 2015 12:04

      skvele

    • Tereza
      Tereza | 27. 5. 2015 11:55

      a co prepustene maslo?

    • Alena Černá
      Alena Černá | 20. 2. 2015 19:22

      Vynikající, jednoduché, prostě perfektní. O:-)

    • Alena Černá
      Alena Černá | 20. 2. 2015 19:22

      Vynikající, jednoduché, prostě perfektní. O:-)

    • Filip
      Filip | 3. 1. 2015 22:35

      Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.

    • vladimír
      vladimír | 20. 9. 2014 16:07

      Chtělo by to nejdřív dobře číst než člověk vypustí hlouposti s převody. :-\

    • Marta
      Marta | 6. 9. 2014 11:03

      Recept výborný, jen pan Mirek by měl pozorněji číst, v receptu je uvedeno 30g (gramů), ne dkg (deka).Dobrou chuť

    • Katka
      Katka | 4. 8. 2014 15:34

      V rámci úspory nádobí při kempování je to recept ideál.A navíc výbornej.Dík :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

    • Mirek
      Mirek | 27. 6. 2014 13:10

      Dobry den, jen na okraj, recept dobry jen ty prevody! Loni jsem podle podobneho receptu delal kavasaky(a lzice tam nebyly). Tady je aspon napsano ze 30dkg = polevkova lzice tak se clovek zorientuje. Jinak deka je deste, v kilu je 100dkg to znamena ze podle receptu by se melo na recept pouzit 1/3kg, tedy 333g. Coz by dopadlo jako ty moje lonske kvasaky ktere jsou nalozene v soli a nekvasi.

    • Vít Havlíček
      Vít Havlíček | 23. 6. 2014 10:55

      Hodně laciný jídlo. Chutná jak hovno.... :-$

    • Nina
      Nina | 4. 5. 2014 18:37

      Jo, to by byl pstruh v kmínu. :-D :-P

    • Daisy
      Daisy | 8. 3. 2014 09:31

      Ten kmín je asi opravdu chyba :-) Pstruha milujeme, výborné jídlo, jenom ten na té hlavní fotce vypadá dost odpudivě :-$

    • Raposo | 1. 3. 2014 20:34

      Vyzkoušeli jsme a moc nám to chutnalo :)

    • Stáňa
      Stáňa | 26. 2. 2014 13:23

      Prostě perfektní. Doporučuji podávat jen s bagetkou. Už jsem ho dělala i s bramborama, ale bagetkou nám pstruh chutnal ještě víc.

    • Pepa
      Pepa | 18. 1. 2014 12:14

      Sakra deset pytlíků kmínu na dva pstruhy a u nás v albertu jich mají jenom osm :-\

    • Sherpa
      Sherpa | 11. 1. 2014 17:57

      30dkg kmínu. To mě pobavilo ;-) ;-)

    • Týna
      Týna | 22. 11. 2013 13:42

      Skvělé a přitom tak jednoduché. Už dlouho jsem si tak nepochutnala, děkuji.

    • jj
      jj | 30. 7. 2013 14:41

      :-D

    • Anička
      Anička | 20. 4. 2013 22:08

      Pstruh patří mezi jednu z našich nejoblíbenějšch ryb a tahle úprava je famózně jednoduchá a chutná. :-) Za léta strávená s vášnivým rybářem už ho umím na talíři odkostit tak, že se ho nebojím předložit i dětem. :-)

    • Vesna
      Vesna | 13. 3. 2013 07:23

      Jak už tu bylo psáno několikrát, množství 30 dkg se vztahuje k rybě, ne ke kmínu! Tedy 30 dkg ryby a 1 polévková lžíce kmínu. Kdybyste tak, Antone, nejdříve pořádně četl... :-))

    • anton
      anton | 12. 3. 2013 20:28

      Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (30dkg) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit, vložíme rybu a smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení je cca 18 minut (záleží na velikosti ryby. K máslu můžeme přidat lžíci oleje, aby se nepřepalovalo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 30dkg kminu na 1 rybu???????Snad na 100 kg ryb.....

    • Pepa
      Pepa | 21. 1. 2013 16:36

      Reaguji na Petra,těch 30 dkg je váha pstruha a na tuto váhu je zapotřebí polévkoná lžíce.Recept je prima

    • Alena Maršálková
      Alena Maršálková | 3. 12. 2012 15:12

      Pstruzi byli eňoňůňo a určitě nebyli naposled <:-)

    • Petr
      Petr | 21. 10. 2012 11:58

      :-D to kvantum kmínu je doufám překlep :-*

    • Imrich
      Imrich | 10. 10. 2012 01:45

      No parada byl jsem v Pensilvanii na Delaware rece a chytl duhace.No na kmine byl primo uzasnej a to hlavne proto ze jeste predchvili plaval ve vode.No cersvi je cerstvi to se neda z kupnim z farem vubec srovnat.Tak diky za recept a hlavne nezapomente vychutnat "licka" ty jsou na halibutech,pstruzich a platyzech to nejlepsi

    • Kozoroh | 25. 9. 2012 09:13

      Výborné, jednoduché a rychlé.

    • Víťa
      Víťa | 14. 8. 2012 12:06

      Ahoj kuchaříci, tak pstruh už se smaží, už se mě sbíhají sliny....nedávno jsem měl v jedné hospůdce Pstruha a ten byl tak vynkající že tu zkouším doma...Víť :-) a

    • petr
      petr | 24. 6. 2012 14:54

      Stara klasika, u nas casto byvala na taliri, tata mel rad ryby, dnes jsem si to pripomel a je to proste jednoduche a genialni. Kmin je pomerne malo pouzivany v jinych kuchynich sveta, pritom je uzasny.

    • Křivanová
      Křivanová | 1. 3. 2012 19:53

      Pstruhy na másle musím brzy zopakovat, kmín výborně máslo ochutil a s chlebíkem, no nemám slov!

    • MARTINA
      MARTINA | 6. 1. 2012 18:43

      NEMA CHYBU, HOTOVY ZAZRAK CHUTI, SUPERMNAMOZNI <:-)

    • honza
      honza | 14. 9. 2011 13:10

      přečti si to znova a lépe

    • P. Bláha
      P. Bláha | 18. 8. 2011 14:37

      Velice chutná a jemná úprava pstruha, na grilu také určitě zkusím. 30 dkg ryby a lžíce kmínu, pro Vladku.

    • vladka
      vladka | 15. 8. 2011 11:34

      toto vypadá spíše jako kmín se pstruhem :-) 30 dkg kmínu je trochu moc, ne?

    • Jaruška
      Jaruška | 14. 8. 2011 15:09

      Na grilu jsou opravdu bááááječné, doporučuji :-P ;-) .

    • HANKA
      HANKA | 14. 6. 2011 15:12

      To je nějaká ptákovina?Tolik kminu....ha-ha...

    • Novotný Janek
      Novotný Janek | 6. 6. 2011 15:21

      zkuste je dát na gril a zítra jdete koupit další 8-) :-D

    • Jarmila
      Jarmila | 7. 5. 2011 07:42

      Milujeme ryby a tohle bylo opravdu luxusní. Jemně kořeněná chuť nás nadchla a opakovat budeme často. Určitě vyzkoušíme i na grilu. Děkuji za super recept. Jarmila

    • Zdeněk
      Zdeněk | 15. 2. 2011 17:53

      Toto je nejchutnější úprava pstruhů jakou znám,protože nenaruší chuť ryby.Vřele doporučuji,je to lahůdka 8-)

    • AAARV
      AAARV | 27. 10. 2010 12:04

      Klasika je klasika, moc děkuji za recept! :-))

    • Ladia
      Ladia | 19. 10. 2010 08:58

      Na grilu, špička

    • sarka rudlova | 8. 10. 2010 12:14

      Dobré, rychlé...jen se mi ti pstruzi nevešli na pánev, tak se to trochu hůř smažilo. Ale jinak fajn.

    • Peter Anetta
      Peter Anetta | 29. 5. 2010 06:43

      Je jasné, že těmi 30 dkg mysleli váhu ryby a ne kmínu. Sapienti sat. Jinak je to klasika a to vynikající.

    • Daniella O.
      Daniella O. | 8. 4. 2010 20:24

      Pamatuji si z detstvi, tatinek jako vasnivy rybar nosil pstruhy celkem casto a maminka je delala stejnym zpusobem, jenom je pekla v remosce. Na belice pridavala jeste cesnek a pokazde to byla dobrota. Kminu vzdy davala od oka....(: Zavisi na chuti....

    • Ladia -
      Ladia - | 8. 4. 2010 11:49

      Teď to čtu ještě jednou... na 30 deka ryby tedy na cca 300 gramovou porci ryby Jiří používá rovnou lžíci kmínu.

    • Ladia -
      Ladia - | 8. 4. 2010 11:47

      30 dkg kmínu by bylo více jak 10 balíčků ;-)

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 8. 4. 2010 10:37

      Majka Rončáková - já tedy kmín nikdy nevážím, jelikož ho milujeme a dávám ho hodně. konkrétně zde pořádně posypu.Ale jednou to fakt zvážím (myšleno bez ironie!!!!)kolik kmínu tam vlastně cpu, ještě že je zdravý

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 8. 4. 2010 09:26

      Nemá být náhodou množství kmínu 30g?

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 7. 4. 2010 15:14

      Znám, dělám a mňam

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh
    Maso Zdravě i chutně Rybí Oběd Večeře Smažení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Máslo Olej Pstruh Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Blesková vajíčková polévka

    Blesková vajíčková polévka

    Banánové řezy

    Banánové řezy

    Sypaný koláč

    Sypaný koláč

    Variace na Kung-Pao

    Variace na Kung-Pao

    Banánový dort s kakaovou šlehačkou

    Banánový dort s kakaovou šlehačkou

    Tzaziky

    Tzaziky

    Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

    Americký jablečný koláč s ořechovou…

    Americký dýňový koláč

    Americký dýňový koláč

    Vrstvený koláč

    Vrstvený koláč

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    27
    "Paneláková" buchta
    "Paneláková" buchta
    24
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    23
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Míša řezy
    Míša řezy
    22
    Avokádová pomazánka
    Avokádová pomazánka

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem
    Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…
    Pstruh na mandlích
    Pstruh na mandlích
    Pstruh na másle
    Pstruh na másle
    Pstruh na oříškách
    Pstruh na oříškách
    Pstruh na rajčatech
    Pstruh na rajčatech
    Pstruh na tokajském víně
    Pstruh na tokajském víně
    • Recepty.cz
    • Pstruh na másle s kmínem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí