• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Velikonoční beránek
    Napište svůj komentář k receptu

    Velikonoční beránek

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 59
    doba přípravy: 80 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    Velikonoční beránek
    8fotografií
    Nahrát fotku
     

    Hrníčkový beránek

    Suroviny

    10 porce
    • Na vymazání formy
      • 30
        g máslo
      • 30
        g hrubá mouka
      • 2
        ks vejce
      • 200
        g moučkový cukr
      • 5
        ks žloutek
      • vanilkový cukr
      • 300
        g hrubá mouka
      • 5
        ks bílek
      • citronová šťáva

    Postup přípravy receptu

    1
    Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme.

    RADA: Beránek bez vážení? Podívejte se na VIDEO, jak na to

    2
    Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova asi 45 minut. Upečeného velikonočního beránka opatrně vyklopíme a podle zvyklosti ozdobíme.

    RADA: Dokonalý velikonoční beránek

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Velikonoční mazanec

    Velikonoční mazanec

    Jidáše

    Jidáše

    Beránek piškotový

    Beránek piškotový

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Cecily | 31. 3. 2018 22:05

      snadný recept, hezky se s těstem dělá, ale upečený beránek je hodně suchý. Toto těsto bych si víc představovala s krémem nebo marmeládou.

    • elena
      elena | 22. 4. 2014 14:39

      Je vinikajicí moc mi chutnal šel i dobře vyklopit :-)

    • lenička
      lenička | 16. 4. 2014 18:43

      Možná bude dobrý ,ale ještě sněm ho nedělala tet ho du z mojí mamkou dělat

    • anna
      anna | 16. 4. 2014 18:41

      Ne je dobrý :'( :'( O:-)

    • Alena
      Alena | 31. 3. 2013 19:04

      Beránek šel krásně vyklopit, ale je to na mě moc suché.. :(

    • Orinka | 31. 3. 2013 12:03

      včera jsem beránka upekla a nemá chybku...bezvadně šel vyklopil, nic se nikde neulomilo, je chutný...těsta bylo fakt hodně, tak jsem ještě naplnila formu na maličkou bábovku. Dík za ten recept...byl to můj první pokus a vyšel...takže mě to neodradilo a směle budu péct dál :))

    • růža
      růža | 31. 3. 2013 11:45

      tam není napsaný prášek do pečiva tak nevím zda se dá či nééé :-!

    • Vavra
      Vavra | 11. 3. 2013 13:11

      Spálilo se mi to :'(

    • Mirth
      Mirth | 10. 4. 2012 22:10

      Těsto se krásně povedlo, jen ho bylo zbytečně moc, naplnila jsem ještě srnčí hřbet :-) Jinak dobré, ale krapet suché, marmeláda to zachránila.

    • Lidas
      Lidas | 7. 4. 2012 11:56

      Beránka jsem právě dopekla. Úžasný, super šel vyklopit, zlaťoučka barvička. Jen bylo více těsta, tak jsem udělala bochánky do muffinových formiček. SUPER!

    • Natálie
      Natálie | 21. 4. 2011 21:49

      Doporučuji péct na 170-180 °C :-) :-) Jinak byl výborný dávám za 1.. ;-)

    • Ladia
      Ladia | 13. 4. 2011 12:50

      Děkuji za upozornění, do receptu jsem doplnila... Tohle nemá konce :'( :'(

    • RauM
      RauM | 13. 4. 2011 12:43

      já jenom koukám, že v receptu není množstí mouky, naštěstí jsem si pročítala komentáře ;-)

    • Šárka Rudlová
      Šárka Rudlová | 27. 3. 2010 18:39

      Něco jsem udělala špatně, i když netuším co, těsto je dost tuhé. Nebo to tak možná má být? Nevím o tom, že bych udělala nějakou chybu, sladké peču často...

    • marča
      marča | 23. 3. 2008 15:06

      jak vidím tak nám s mamkou taky vyteče,máme moc těsta kvůli pěně-dali jsme tam hodně toho citronu.No ale už se mi zbíhaj sliny,doufám že to bude dost dobrý.

    • Lucka
      Lucka | 23. 3. 2008 10:20

      Tak právě jsem ho vytáhla z trouby, vypadá skvěle. Mám radu pro ty, kterým nejde "vyklopit". Když ho vytáhnete z trouby, přiložte na formu utěrku namočenou ve studené vodě....a formu zchlaďte (několikrát opakujte),můžete i objet okraje nožíkem.

    • Monča
      Monča | 22. 3. 2008 12:36

      ..na kolik stupňů?

    • Pavel Porubský
      Pavel Porubský | 20. 3. 2008 15:28

      Tak těsto na tohoto beránka je skvělé, jen mi mírně přetekl, ale vůbec to nevadilo. Příště mi výjde z takové dávky udělat ještě srnčí hřbet. Nejhorší na tom je, že sotva jsem ho upekl, tak se mé děti do toho ihned pustili a zítra peču znovu dalšího beránka. Jen na vymazání místo mouky bych doporučoval dát strouhanku a potom jde beránek krásně vyklopit.

    • Anita
      Anita | 20. 3. 2008 10:05

      Verčo, pořádně vymazat máslem či olejem a vysypat všude hrubou moukou, a to do obou forem. Po upečení zabalit formu do mokré a vyždímané utěrky. A poté vyklopit. Takhle mi to vždycky funguje. Jiná rada mě nenapadá. :)

    • verča
      verča | 16. 3. 2008 10:55

      Tak těsto je dobrá,akorát se mi nepodařil vyklopit.Poradíte jak na to?

    • Anonym
      Anonym | 8. 4. 2007 13:51

      tak zkoušela jsem upéct a z žádné formy jsem no nevyklopila. Ani z teflonové, ani ze staré smaltované. Nevím, kde se stala chyba

    • Adéla
      Adéla | 7. 4. 2007 21:31

      Těsto je chuťově výborné, ale fakt ne na to, aby drželo tvar - je moc měkké a hroutí se

    • Lucka
      Lucka | 6. 4. 2007 08:42

      To je jasne,že 2 vejice a 5 žloutků je hned do těsta a z pěti bílků se udělá sníh.

    • Jana Š.
      Jana Š. | 5. 4. 2007 23:23

      Právě jsem dopekla. Krásně se vyklopil, manžel nevydržel a už nemá prdelku ....(beránek). Zítra peču znova. Děkuji za recept. Určitě dávám 1!

    • Věra
      Věra | 5. 4. 2007 08:54

      Není toho těsta moc do staré kameninové formy? Děkuji

    • Vlasta Kopová
      Vlasta Kopová | 4. 4. 2007 22:32

      Teda beránek je opravdu dokonalý, dělali jsme s maminkou dva, a jeden nám trochu vytekl-tak jsme aspoň mohli ochutnat:-), ale ten druhý byl výstavní, polily jsme je polevou, a jsou opravdu nádherní, voňaví...

    • Lien Süesová
      Lien Süesová | 4. 4. 2007 20:10

      Prášek do pečiva se nedává!Ano vajec celkem 7!Prostě 2 celá vejce,pak 5 žloutků a 5 bílků,takže z 5-ti vajec sebereme žloutky a bílky :)

    • Anonym
      Anonym | 16. 4. 2006 09:40

      Vajec dohromady 7!

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 11. 4. 2006 08:56

      Nedává.

    • Michaela Kundrtová
      Michaela Kundrtová | 10. 4. 2006 17:05

      Mám stjný dotaz jako pí Marie.Prášek do pečiva se nedává?Díky za odpověď.

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 10. 4. 2006 13:56

      30 g másla a 30 g hrubé mouky je na vymazání a vysypání formy.

    • Zita
      Zita | 10. 4. 2006 13:50

      Proč 300g hrubé mouky a poté 30g hrubé mouky?

    • Anonym
      Anonym | 26. 3. 2006 20:54

      Tak kolik těch žloutků do těsta patří?

    • Anonym
      Anonym | 28. 3. 2005 00:00

      2 vejce a 3 žloutky, proto 5 bílků, je to napsaný

    • Anonym
      Anonym | 20. 3. 2005 19:44

      Aby bylo těsto nadýchanější

    • Mirka Bendová
      Mirka Bendová | 19. 3. 2005 10:01

      Proč jenom ze 2vajec ale 5 bílků?

    • Marie
      Marie | 16. 3. 2005 09:46

      Prášek do pečiva se nepřidáva?Na kolik stupnů se to peče v horkovzdušné troubě?Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Bábovky Nejlepší dezerty Sváteční pečení Beránek Velikonoce
    Moučníky Bábovky Březen Duben Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hrubá mouka Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Lepenice

    Lepenice

    Bylinkový řízek na česnekovém oleji

    Bylinkový řízek na česnekovém oleji

    Velikonoční tvarohový mazanec

    Velikonoční tvarohový mazanec

    Smažený sýr bez smažení

    Smažený sýr bez smažení

    Salát Caesar

    Salát Caesar

    Valentýnský řez

    Valentýnský řez

    Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

    Citronový nebo pomerančový krém -…

    Jahodové lívanečky II.

    Jahodové lívanečky II.

    Debrecínská polévka se zeleninou

    Debrecínská polévka se zeleninou

    Doporučujeme

    15 minut
    Avokádový hummus

    Avokádový hummus

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    45
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    44
    Palačinky
    Palačinky
    42
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    39
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    34
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…

    Sledujte nás

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Co je nejsilnější stránka vašeho znamení, která vás dostane z průšvihů?

    Co je nejsilnější stránka vašeho znamení, která vás dostane z průšvihů?

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Reflex.cz Riener Stach opět o Kafkovi, tentokrát anekdoticky. Třeba jak Franz rodině zamlčel, že je nakažený a infekční

    Riener Stach opět o Kafkovi, tentokrát anekdoticky. Třeba jak Franz rodině zamlčel, že je nakažený a infekční

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Vejce se špenátem a prosciuttem
    Vejce se špenátem a prosciuttem
    Vejce se šunkou ala Hemenex
    Vejce se šunkou ala Hemenex
    Vejmrda
    Vejmrda
    Velikonoční beránek - fofr
    Velikonoční beránek - fofr
    Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
    Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O…
    Velikonoční beránek II.
    Velikonoční beránek II.
    • Recepty.cz
    • Velikonoční beránek
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí