Vejmrda

moje hodnocení: 0

4.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce strouhaný křen
    • 3
      ks jablka nastrouhané
    • 10
      g cukr
    • 2
      špetka sůl
    • 2
      lžíce jablečný ocet
    • 120
      ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka zbavíme jadřinců, oloupeme a nastrouháme do misky. Můžete si vybrat, zda je nastrouháte na jemno nebo nahrubo. Křen nastrouháme na jemno. Promícháme a dochutíme solí, cukrem a octem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přelijeme vychladlým hovězím vývarem a necháme zhruba hodinu odpočinout, aby se chutě propojily a křen nebyl tak ostrý. Podáváme ke grilovanému masu, nebo k pečenému kolenu.
3
Zbytek směsi můžete dát do sklenice a uložit do ledničky, vydrží přibližně měsíc.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hovězí vývar Jablečný ocet Jablka Strouhaný křen Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.