Lososový tatarák s avokádem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl vločková
    • 0,2
      šálek pažitka nasekaná
    • pepř mletý
    • 1
      ks citron Kůra a štáva
    • 2
      snítka šalotka
    • 50
      g olivy kalamata
    • 1
      ks avokádo
    • celozrnný chléb
    • 3
      snítka estragon
    • 170
      g losos bez kůže
    • extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lososa vložte na 15 minut do mrazáku. Estragon utřete nahrubo v hmoždíři a smíchejte se lžící oleje.
2
Šalotky nakrájejte na tenké plátky, vypeckované olivy najemno. Avokádo zbavte pecky a nakrájejte nadrobno, pak promíchejte se lžící citronové šťávy.
3
Lososa nakrájejte na co nejmenší kousky (lépe to jde právě s podchlazenou rybou). Smíchejte se šalotkami a citronovou kůrou. Vmíchejte avokádo a pažitku. Ochuťte olivovým olejem, estragonem, solí a pepřem.
4
Podávejte mezi plátky celozrnného chleba.
5
Náš TIP: Netroufnete si na syrového lososa? Využijte lososa uzeného, který místo výrazně čerstvé chuti nabídne chuť kouřovou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: