Recept na domácí tatarák či tatarský biftek – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Pro tento pokrm je podmínkou opravdu dobré maso. Používá se kvalitní vyzrálá pravá svíčková, která je nejcennějším kouskem z hovězího masa. Případně se dá použít ořech – libová část hovězí kýty.

Tento pokrm se konzumuje za syrova. Někteří se tak jeho konzumace mohou obávat. Rizika se však dají eliminovat správnou přípravou. Proto je nejlepší a správná úprava masa škrábáním špičkou nože nikoli umletím.

Pokrm se podává namíchaný nebo se sadou koření k vlastnímu dochucení. Nechybí pepř, sůl, cibulka, dijonská hořčice, kmín, mletá paprika a další. K dochucení patří i syrový vaječný žloutek. Vymíchaná směs se maže na křupavé smažené topinky. U tataráku je vždy dobré znát původ masa. Mělo by být z kvalitního a kontrolovaného chovu.

Další podobné recepty